Memasang kotak alert message

9:34 PG


Okeh..Hari nie Miss D'ya nak bkongsi cara2 nak pasang kotak alert message..Mudah jer...Ape itu kotak alert message..?? Kotak alert message ini akan muncul di awal loading.. Kalau korang nak tgok contoh..Sila klik kat blog Miss D'ya di sini..  Tapi ini kotak alert message jenis lain..Lebih kurang cam nie la jugak..Lain kali Miss D'ya wat tutorial lain okeh..






Okeh..Selalunya kotak alert message nie korang boleh bagi salam ke atau nak cakap 'Welcome to my blog' or pape je ucapan la..Ikut je langkah nie k..



(1) Loggin ke Blogger => Layout => Add Gadget => HTML/Javascript. Tambahkan dengan kode dibawah.



<script type="text/javascript">
alert('You are about to enter an extremely funny site. People who are prone to laughing fits ... Beware!')
</script>
<noscript>Enable javascript in your browser to view an important message.</noscript>



(2) Pastu korang tukarkan  tulisan warna biru kat atas ini ngn ayat korang sendiri la..Tulisa purple tu akan muncul jika pgunjung kita Disable Javascript..Pastu preview n save..Jgn lupe tinggalkan komeh di bawh..k..Smt mcuba..n






Photobucket

You Might Also Like

9 marshmallow komen