Blog itu wajib!

1:12 PG







Salam bahagia salam 1Malaysia..Haha..Chewah! Macam pengacara pulakk.? Kan? Takkan la nak bagi ayat permulaan dengan perkataan yg agak skema likes 'hye alls', 'hye sume'.. kan? It's right? Sekarang zaman sudah maju daa..Bukan zaman kuno..Ek'eleh...Merepek la D'ya ni ptg2 buta ni..Adoii..


Dah2..Sudah lari dari topik asal..Kali ini kita beceritakan segmen "BLOG itu wajib!".. Mesti u all tertanya-tanya apakah motif jenayah D'ya buat topik-topik camtuh..Ayat gempak kan? Okay, tanpa membuang masa, jom lihat apakah kepentingan blog itu pada seseorg blogger! 









  Percaya tak dengan memiliki blog, kita juga akan menjana pendapatan yang sangat lumayan....... Yes!!!!! Itulah kebenarannya.....Sebelum ni D'ya tak tahu kewujudan seperti Nuffnang contohnya..Selain berblog, kita juga akan mendapat side income..But ingat,jgn berblog semata-mata nak kan duit je.. hi3..


  And kebaikannya pula ialah korang akan mendapat pahala taw..Huhu....Yela, at least korang leh berkongsi ilmu, tutorial,and apa-apa entry yang berfaedah la..Dapat jugak pahala taw! 


 Erm..kebaikan yang lain pula u all dapat menjalin hubungan persahabatan dan mengeratkan hubungan silaturahim antara blogger..Percaya tak? Dgn ada wujunya blog ini, kita jugak boleh mncari kwan taw!!


 Pastu dgn adanya blog, u all boleh mempromosikan brg and ape2 jela..Ala2 blogshop la..Memang best ade blog ni..Macam2 faedah taw! And tidak keterlaluan D'ya cakapkan di sini ramai mnjadi jutawan hanya dgn berblogging! Wah! Syoknyerr... ;)


 Selain itu, dari remaja2 kat luar sana merempit tak tentu pasal, lebih baik korang try berblog..Mmg best! At least, dapat la jugak kita mgasah bakat dalam penulisan..Mana la tahu suatu hari nanti D'ya atau bloggers di luar sana menjadi penulis novel terkenal ke? Wah, satu impian D'ya nieh! hi3.


 Ha,jgn tak tahu pulak dgn berblog u all akan belajar benda yang baru taw! Lihat sahaja D'ya dulu..Dari bodoh tah tahu apa2, skarang dah mahir dalam kod2 seperti HTML and sbagainya..Pokoknya, byk la kebaikan blog ni..And kita juga akan celik IT ..Kan?


 Korang juga boleh berkongsi pengalaman di dalam blog..U all boleh menceritakan apa saje yg dan luahkan di dalam blog...But kena la ingat! Jangan la gunakan pkataan yang tidak elok..Tak pasal2 nanti kena menghadap mahkamah? Korang nak ke?? D'ya taknak..D'ya taknak jugakk! hahaha.. =)


Okay2, setakat ni jela tips yang boleh
D'ya kongsi..Hope ape yang terkurang harap 
dimaafkan kerana yg bururk itu datangnya dari D'ya,
and yang baik itu datang dari Allah..
 

Apalagi! Sila picit like and comment! ;)


Photobucket

You Might Also Like

0 marshmallow komen