Cara buat cursor yang kawaii

2:40 PG

Asalamualaikum and salam satu Malaysia..Borink2 camni rasa nak share ilmu..Lagipon sharing is caring..haha..Tak baik taw kedekut ilmu..Tuhan tak suka..Hari tutorial D'ya bertajuk cara nak buat cursor yang kawaii...Sape berminat jom buat..Dengar syarat lepas dah ambik tutorial ni..Jangan lupa comment and picit like sekalii.. ;)


(1) Firstly masukke 'Design'>'Add Gadget'>HTML


(2) Secondly, korang pastekan kod di bawah and paste dalam kod HTML/javasript


<style type="text/css">body, a, a:hover {cursor: url(URL GAMBAR), progress;}</style><a href="URL GAMBAR" target="_blank"></a>




(3) URL GAMBAR tuh korang masukkan gambar yang korang nak la..ingat! Ambil "URL GAMBAR" saje..Di sini D'ya kasi URL Gambar..Free je tau! Kalau dah ambil tlong komen okay.. ;)






 http://dl.glitter-graphics.net/pub/368/368921ucyk6odtr8.gif




  http://dl8.glitter-graphics.net/pub/703/703028ohnc2d3bcu.gif




  http://dl2.glitter-graphics.net/pub/903/903782w2olf7eh3m.gif




  http://dl9.glitter-graphics.net/pub/330/330759axz2xdugxx.gif




   http://dl5.glitter-graphics.net/pub/731/731635eu3urb8r6b.gif






And kalau korang tak suka ltak cursor yang D'ya bagi, boleh cari dekat Glitters Graphics! Selamat mencuba n jgn lupe comment .. ;)





Photobucket

You Might Also Like

35 marshmallow komen