Cara menghilangkan tajuk blog

6:24 PTG

hello readers..Pagi ni Miss D'ya nk share cara2 nak menhilangkan tajuk blog di header..Sesetengah blogger merasa rimas bila ade tajuk blog terpapar di header mereka..Yg paling x bestnya bila text and colour tidak byk pilihan dan kurang menarik..Kalau korang berminat nak , sila ikut lgkah di bawah..Jgn lupe tinggalkan komen and like!!




(1) Pergi ke Login> Edit HTML




(2) Seterusnya korang cari kod yang lebih kurang mcm ni..Kalau tak sama sikit je pon takpe..






#header h1 {margin:50;padding:5px 0 0 10px;font-size: 100%;font-weight:bold;line-height: 1.2em;letter-spacing:.0em;font-style:italic;color:#FFFFFF;visibility:hidden;


 atau





#header-inner {background-position: center;margin-left: auto;margin-right: auto;visibility:hidden;}




(3) Selepas itu tambahkan kod yang bewarna MERAH seperti kod di atas..Selamat mencuba! Kalau x paham boleh komen kat bawah ni! So, ape tggu lagi! Like laa.. hehehe









Photobucket

You Might Also Like

12 marshmallow komen