Cara menghilangkan tajuk blog

6:24 PTG

hello readers..Pagi ni Miss D'ya nk share cara2 nak menhilangkan tajuk blog di header..Sesetengah blogger merasa rimas bila ade tajuk blog terpapar di header mereka..Yg paling x bestnya bila text and colour tidak byk pilihan dan kurang menarik..Kalau korang berminat nak , sila ikut lgkah di bawah..Jgn lupe tinggalkan komen and like!!




(1) Pergi ke Login> Edit HTML




(2) Seterusnya korang cari kod yang lebih kurang mcm ni..Kalau tak sama sikit je pon takpe..






#header h1 {margin:50;padding:5px 0 0 10px;font-size: 100%;font-weight:bold;line-height: 1.2em;letter-spacing:.0em;font-style:italic;color:#FFFFFF;visibility:hidden;


 atau





#header-inner {background-position: center;margin-left: auto;margin-right: auto;visibility:hidden;}




(3) Selepas itu tambahkan kod yang bewarna MERAH seperti kod di atas..Selamat mencuba! Kalau x paham boleh komen kat bawah ni! So, ape tggu lagi! Like laa.. hehehe









Photobucket

You Might Also Like

12 marshmallow komen

Popular Posts

Like us on Facebook

Flickr Images

Instagram

Subscribe