Kamulah yang paling cantik!

8:44 PG

Asalamualaikum & hye readers.. =)


Opps..Tajuk di atas ni bukan nak buat u allz perasan tau! Today Miss D'ya nak share tentang kecantikan yang ada pada setiap gadis! Hakikat yang perlu perempuan tahu ialah lelaki bukan sahaja memandang perempuan melalui kecatikannya, but melalui hatinya..! betul ke? Lelaki yang bodo je menilai seorang prempuan melalui rupa paras! Yang paling penting di sini Miss D'ya ingin nyatakan kecantikan & ketampanan bukan la tiket valid hingga ke akhir hayat! So, u all pkir2kanlah..






Hari ni kita akan berbicara tentang tubuh seseorang gadis? Ada yang kurus, gemuk, berisi, bulat, kecil, comel and sebagainya..Yang penting korang anda haruslah mnghargai tubuh masing-masing! Jangan kerana obses nak cantik, kamu melakukan cara yang salah seprti diet yang berlebihan..










(thanks to Pn. Google)




Cara nak hilangkan kurang keyakinan anda ialah dengan menyayangi tubuh u all..Kerana tubuh kita amatlah berharga..Yup lihat langkah and tips yang telah diberikan oleh Miss D'ya di bwah ini..Mane tahu dapat membantu korang! :-



 Berhenti membandingkan tubuh kamu!

Erm...Ramai gadis yang kurang yakin dengan penampilan diri sendiri ..... Sepatutnya u allz harus bersyukur dengan nikmat tuhan..Kerana u allz beruntung daripada insan yang kehilangan anggota badan seprti OKU..Kita dilahirkan berbeza dan faktor genetik..Jadi u all x perlu mgeluh seandainya tubuh kamu tdak sperti kamu idamkan..Yang paling penting Miss D'ya ingin katakan di sini kamu sihat dan BEBAS PENYAKIT...!!



 PERCAYA DIRI

U all perasan tak orang yang 'montel-montel' dan comel2 itulah mempunyai ramai kawan.! walaupun badan dorang berisi, but dengan adanya KEYAKINAN YANG TINGGI, mereka itulah mempunyai ramai kwan seperti mana rakan2 yang lain yang kurus persis model.. Maka secara tak langsung, mereka tetap kelihatan cantik dan menawan dan myerlah di mata masyarkat!



 JANGAN CEPAT TERPENGARUH


Ramai gadis mudah terpengaruh dengan iklan yang sering memaparkan model2 yang cun melecun! Haiyaaaa..! Opps! U all jangan tertipu..Ingatlah bahawa semua gmbar model itu kebanyakannya telah melalui proses 'touch up' yea..!! Ramai gadis mudah tertipu! Dengan tdak semena-mena, ramai yang obses untuk mengikat perut demi menjadi serpi model dalam kaca tv! Jangan mudah tpengaruh yea!!




 DIET ATAU BERSENAM


Mana yang paling mudah dilakukan oleh seseorang gadis utk mguruskan badan? Pil kurus atau bersenam dengan sihat? Yeah, pastinya jwpan kamu ialah PIL KURUS.. oPPSS.! Jangan pulak u all tersilap lngkah, akhirnya nanti memakan diri sndiri..Tapi pastikan ia tdak dilakukan dengan cara yang melampau okay! Kalau u all betul2 mahukan badan yg diidamkan, jgn lupa kurangkan bdn dgn cara yang sederhana..Bukan dgn cara drastik! 




Ingat! Kamulah yang paling cantik! Jadi, hargailah

tubuh kamu dan kekal
positif..Barulah keyakinan kamu myerlah!
Semoga tips ni memberi manfaat!
MISS D'YA MARSHMELLO sayang anda semua!
Truskan membaca n myokong Miss D'ya Marshmello..
Luv u allz.. 






Photobucket

You Might Also Like

0 marshmallow komen