Tips Kekalkan Percintaan

1:57 PG


Asalamualaikum semua.... Today D'ya nak share tips2 nak kekalkan percintaan.... Perlu ke? Of corze la perlu kan bagi sesiapa di luar sana yang sedang dilamun cinta..Chewaah! Macam D'ya ni berpengalaman la pulak..Kadang2 cinta mampu membuat yang sedih menjadi ceria,yang jahat menjadi baik,peperangan menjadi pendamaian,kebencian menjadi persaudaraan,pahit menjadi manis,luka menjadi sembuh dan sakit menjadi sihat.. Sudah menjadi kebiasaan,stiap orang pasti pnah bgaduh dgn pasangan korang kann? Semestinya tips-tips seprti ini dperlukan.. Hope entry kali ini membantu anda.. =)


Mengaku kesalahan


Apabila kamu melakukan kesalahan, jgn malu untuk mengakuinya...Ringan mulut untuk mengucapkan perkataan 'maaf'..Nampak seperti mudah kan? Tapi D'ya percaya pasti ramai yg gagal melakukannya..kan? Tunjukkan keikhlasan korang dan jgn sesekali mgulanginya okayy.. =)


Eratkan hubungan bersama

  


Ajaklah kekasihmu melakukan aktiviti rekreasi bersama-sama seperti berkelah, bermain boling, jogging dan sebagainya...Aktiviti ini dapat mengeratkan hbungan kamu dan si dia..Tak percaya? Cubalah..


Dekati hobi kekasihmu

 

Dekati hobi kekasihmu dan cuba melibatkan diri dengan hobi tersebut..Ini akan mengeratkan hubunganmu kerana mempunyai aktiviti yang dapat dilakukan bersama..


Jangan bandingkan kekasihnmu

 

Jangan sekali-kali membandingkan kekasihmu dengan orang lain terutamanya bekas kekasih mahupun kawan-kawan baikmu..Seolah-olah kamu lebih mementingkan mereka..


Hormati ego kekasihmu

 

Semua orang mempunyai ego..Hormati ego kekasihmu dan jangan merendahkan ego kekasihmu di hadapan orang ramai..Jika dia sedang marah,lebih baik berdiam diri..


Selesaikan masalah bersama


Setiap masalah harus diselesaikan,bukannya ditinggalkan dengan alasan "lupakan saja".. Suatu hari nanti masalah itu akan berbangkit dan membawa kepada masalah yang lain..




Setakat ini sahaja tips yang Miss D'ya Marshmello boleh kongsikan..Hope entri kali ini membantu and ape tgok lagii...Picit like and comment.. =)


Photobucket

You Might Also Like

0 marshmallow komen