Bagaimana Untuk Memahami Seorang Gadis?

11:22 PTG



Tak dinafikan lelaki kat luar sana mesti korang masih tak memahami ape sebenarnya sikap perempuan? Ada yang menganggap perempuan ini terlalu misteri sampaikan lelaki tak pernah paham ape kehendak si gadis..Di sini D'ya nak share tips2 cara nak memahami gf korang tuh berdasarkan pgalaman D'ya sendiri la..Jgn sampaikan korang mnyesal satu ary nanti bila x amalkan tips ni..





SENSITIF
Bukan bermaksud suka merajuk..Biasanya gurls ni hanya ingin dimanja dan ingin mendapatkan perhatian dari orang tersayang..Bukan dgn cara maki orang tersayang..



CEREWET
Bukan bermaksud FUSSY tak tentu hala..Kadang2 seorang perempuan ni inginkan lelaki mengikut kata-katanya sekali sekala..Takkan gurls je nak ikut cakap laki..Tak adil kan?


HALUS

Gadis ibarat sehelai sutera,cantik,mulus,lembut dan mudah tercarik dan koyak..Walaupun seseorang wanita memaafkan seseorang yang dia sayangi atas sebab sesuatu kesalahan,biasanya WANITA akan ingat kesalahan tersebut untuk disimpan jadi pengajaran..
Bukan DENDAM..


KORBAN 

WANITA selalu berkorban apa saja untuk seseorang yang mereka sayangi..Kadang2 kebanyakan lelaki tak pernah tpikir pengorbanan kekasihnya..Sebab itulah WANITA yang kecewa dalam cinta akan menjadi seorang yang TABAH dan SABAR..




MANJA
 Walaupun dia adalah seorang WANITA yang pandai berdikari,naluri seorang WANITA masih lagi tetap seorang WANITA..Wanita biasanya akan manja bila bersama dgn kekasihnya..Jadi lelaki tak perlu risau kerana jika si DIA manja sekalipun,si DIA hanya akan setia pd korang jer..


 EGO

WANITA terlalu sayangkan kekasihnya sanggup tolak ke tepi EGOnya apabila bersemuka dgn orang yang dicintai..Kalau si DIA marah sgt terhadap kesilapan yang paling besar korang pnah buat,just bagi dia waktu bukan dgn cara korang maki perempuan tuh..


CINTA

CINTA pertama bagi wanita adalah yang paling tulus..Jadi jika kekasih menangis terhadap kesilapan korang, itu bermakna si GADIS masih sayangkan kekasihnya....Tak bermakna si dia marah,, dia tidak sayangkan korangg..






 Hope tips ni boleh memberi info..Rajinkan diri picit 'like' okay.. ;)


Photobucket

You Might Also Like

2 marshmallow komen