Buang attribution pada template

10:46 PTG

Hari ni d'ya nak buat tutor tentang cara-cara nak buang attribution pada template.Attribution adalah widget yang berada di bawah bahagian bawah template kita.Di attribution itu biasanya akan memaparkan nama template dan pereka template tersebut.Kalau tak tahu jugak rajin-rajinkan diri anda tengok gambar kat bawah ni.



Nampak kan nama template beserta pereka template.So,kalau nak buang 'attribution' tu senang je.Semudah ABC,marilah kiter sama-sama mulakan pembelajaran kita okay.



(1) Masuk ke Design>Edit HTML dan jgn lupe tandakan expand widget template okay.Dan tekan search untuk mencari kod seperti di bawah.


<b:section class='foot' id='footer-3' showaddelement='no'>
<b:widget id='Attribution1' locked='true' title='' type='Attribution'/>
</b:section>

(2) Jika sudah jumpa kod tersebut,sila padam kod sperti di atas.Kemungkinan sesetengah template berlainan kod.Kalau tak dapat cari jugak kod tuh,apa kata d'ya cadangkan cari kod seperti di bawah.


<b:widget id='Attribution1' locked='true' title='' type='Attribution'>
<b:includable id='main'>
<b:if cond='data:feedbackSurveyLink'>
<div class='mobile-survey-link' style='text-align: center;'>
<data:feedbackSurveyLink/>
</div>
</b:if>
<div class='widget-content' style='text-align: center;'>
<b:if cond='data:attribution != &quot;&quot;'>
<data:attribution/>
</b:if>
</div>
<b:include name='quickedit'/>
</b:includable>
</b:widget>

(3) Delete semua kod-kod di atas.Kemudian you all klik save pada template.Paparan berikut dalam blog akan mencul seperti di bawah. 




(4) Lastly pilih 'delete widgets'.Kan dah siap?Mudah jer kan.Kalau senang sila la picit komen okay.Selamat mencuba!! 




Photobucket

You Might Also Like

9 marshmallow komen