Cinta Tak Mengenal Sesiapa

1:41 PG





Assalamualaikum kepada pembaca blog tuan empunya Miss D'ya Marshmello..Dah lama d'ya tak tulis entry terbaru oleh kesibukan d'ya sebagai seorang pelajar.. Bayangkan keje sekolah bertimbun-timbun smpai nak mencecah nun langit jauh di sana..Belum masuk lagi folio sejarah,geografi..Anyway,d'ya tetap akan try update blog kesayangan i ni.. ;)




Tadi i baru je siap folio geografi..Tuh pon baru stengah je i buat..Sebab cikgu bagi sikit2 dulu..And ingat nak teruskan stdy..But macam mana la mood d'ya tak berapa nak okay bila ingatkan org yg d'ya syg..Dan tak semena-mena pulak d'ya terbukak lagu 'Harga Diriku' by Wali Band..Lagi brtambah meraung hati d'ya..Lagu tuh si dia bagi d'ya khas untuk hbungan kteorang..Rasa syg tuh takkn pernah hilang wlau sesakit mana pon die buat d'ya cmni..At least mama la yg mnjadi tulang belakang d'ya dalam harungi semua ni..Gagal dalam bercinta tak be'erti d'ya tak boleh berjaya dalam pelajaran..



Ku harapkan panas hingga ke petang,rupanya hujan di tengahari..Hubungan yang dibina selama hampir satu tahun berkecai macam tuh je..Mungkinkah ini takdir atau kebetulan? d'ya dah puas nangis pikirkan semua ini..Di dlm ppisahan ni,d'ya dapat rasekan sesuatu kekuatan dalam diri d'ya..d'ya rase d'ya tak mungkin nak lupakan si DIA walau ramai lelaki lain yg boleh menakluki hati d'ya..Tetapi die tetap di hati d'ya..d'ya tak pernah myangka d'ya boleh jadi setabah ini..Hinggakan d'ya dah terlalu kecewa dgn insan bernama LELAKI..


Perempuan seperti aku hanya ingin dicintai dan dibelai..Bukan untuk dimaki hamun..Tiada niat diri ini untuk melepaskan dirimu..Walau hakikatnya diriku ini menyatakan benci kepadamu..Tetapi percayalah perasaan sygku ini tak boleh diubah melainkan kuasa tuhan..Tahukah die bahawa d'ya cinta die sgt2..Tetapi apakan daya..Kuharapkan panas hingga ke petang, rupanya hujan di tengahari..Semoga tuhan itu menemukan dia dgn orang yang betul-betul dicipta untuk diri dia..Tetapi apakah dia tidak tahu bahawa kesetiaan diriku ini dibalas dgn kecurangan..YA ALLAH, aku tetap tabah dan redha atas segala yg kau berikan pada hambamu yg lemahh..



Biarlah sepahit mana hempedu,tetapi d'ya tetap menyanjung dirinya even die pernah bandingkan diri d'ya..Mungkin aku tak secantik pmpuan lain..Mungkin aku tak sebaik and sopan santun seperti pmpuan lain..Hati perempuan mana tak kecewa bila dapat tahu someone yang die syg dah lukakan hati prmpuan.. Takkan si DIA tak tahu yang hati perempuan lembut umpama sutera..Biarlah apa pon terjadi,mungkin dia dah dapat kebahagiaan die sendiri..d'ya tak kesah d'ya nak menangis hari2 ke? Asalkan orang yg d'ya syg bhagia dgn org lain..Walau hakikatnya d'ya benci die..And tak mungkin d'ya akan kapel dgn laki lain..




Kalau la skarang ni d'ya still kapel dgn die,genap je tarikh 4 April 2011 merupakan hari ulang tahun hubungan kteorang..Dah macam tak pcaya yang d'ya dah bersama dgn die selama hampir satu tahun..Wlau pelbagai dugaan dan tohmahan melanda,aku just bersabar atas semuanya..Lagipon tuhan suke org yang sabar and tabah..Mungkin sekarang ni die boleh cakap d'ya macam2..Tapi d'ya percaya satu hari nanti die akan kenal sifat d'ya yang sebenar..d'ya nak diri dia yang dulu..Yang romantik,ambil berat and take care about d'ya..Susah sakit die slalu tnya khabar d'ya..d'ya taknak die yang sekarang..Selalu maki hamun,selalu panas baran n cmburu buta..Andai d'ya dapat undurkan masa,d'ya nak ulang balik kenangan indah bersama die dulu..



Susah sangat ke nak jaga aty perempuan? Susah sgt ke nak setia?Bukan d'ya nak cakap d'ya ni tak pernah buad salah..Tapi adilkah jika d'ya maafkan diri die? Kenapa lelaki zmn skrang takde perasaan?Sory to say but d'ya hanya menyatakan rasa tak puas hati d'ya..kerana die sorg d'ya tlalu kecewa..Biarlah die.. Asalkan die heppy! Yang d'ya hanya mampu berkata..


"Takpelah awak..Saya tahu yang kita ni saling syg menyayangi..TAPI.......Maafkan saya..Sebab saya dicipta bukan utk diri awak..Tapi utk permpuan lain..Yang lagi bagos dari saya kann? Yang lagi cantik kan?Takpe,saya tak kesah..Saya bnci awakk!!!!!Tapi..Kenapa setiap masa saya tringatkan awak 24jam..Biarlah kenangan kita berlalu ibarat angin tanpa arah tujuan..."


 




Photobucket

You Might Also Like

0 marshmallow komen