Nak tahu siapa copy gambar di facebook

7:25 PG

Hello you all..


Zaman sekarang dunia IT semakin berkembang maju dan secara tak langsung ramai yang menyalahgunakan kebaikan dunia IT.Hari ni d'ya nak buat tutorial cara kita mengesan pencuri yang sesuka hati je copy gambar kita tidak kira la Facebook,Myspace and Twitter.Lagi menakutkan apabila ada individu yang copy picture kita dan membuat super-impose atau copy gambar kita untuk membuat facebook palsu?Tak pasal2 nama kita juga yang kotor.Barangkali mungkin terjadi kann.Yela,dunia sekarang ni macam-macam boleh jadi tauu.Nak tahu tak siapa pencuri gambar kita?Jom ikut tutorial ni.



 Mula-mula sekali copy image URL profile picture anda tidak kira di Facebook atau di mana-mana sajer.






 Lepas tuh pergi ke laman web http://www.tineye.com/.Laman web ini berfungsi sebagai pengesan pencuri gambar kita.Secara tak langsung kita boleh menjejak pencuri yang jahat2 susuka hati mak bapak dia je ambik gambar orang tanpa kebenaran.Seperti yang sedia maklum,laman web ni tak perlu nak register,semuanya F.O.C.Apa itu F.O.C.Semuanya free of charge la.Tak perlu bayar pon.Kemudian paste image URL di dalam kotak search.


*NOTE : *** korang juga boleh masukkan gambar secara manual dari komputer korang untuk cek siapa yang gunakan gambar korang..







 And then tengok result berapa pic anda diciplak.Kalau result anda '0' memang sah la anda bernasib baik sebab takde yang berminat untuk ciplak gambar korang.Macam d'ya la,result '0' jer sebab tak famous pon.Hehe.Nak tahu kebaikan laman web ini.Antara kebaikan laman web ini ialah :-


Laman web ini berfungsi sebagai pengesan untuk kita check
profile palsu di Facebook.Mana la tahu ada
awek/balak hensem yang gatal nak ADD anda tapi menggunakan
gambar orang lain.Kan sudah kantoi.?


Jadi kita sebagai warga Malaysia mesti bijak.Jangan jadi bodoh sombong pulak okayy.Please picit like. ;)




Photobucket

You Might Also Like

2 marshmallow komen