Pasang widget follow by email

3:25 PG



Comel kan bunny dekat atas ni?Rasa nak jer picit pipi die.Eh,apa yang i merepek makan kerepek ni?Okay,tanpa membuang masa jom kita belajar ABC.Bukan Air Batu Campur tetapi kita sekarang nak belajar tutorial yang semudah ABC.Hehehe.Tutorial kali ini ialah tutorial pasang widget follow by email.Apa itu widget follow by email?Tak paham la.Meh sis d'ya terangkan.. ;)


Follow  by email adalah satu widget yang baru saja keluarkan oleh blogger.Widget ini adalah bagi membolehkan pengunjung menerima artikel terbaru melalui e-mel .Widget baru ini adalah lebih memudahkan kita untuk memasangnya.

Okayy?Dah paham ke belum?Mari kita mulakan pembelajaran kita hari ini bersama cikgu D'ya Marshmello. ;)


 follow


 Masuk ke design>page elements


page element




 Pilih 'Add Gadget'







 And then akan muncul paparan 'follow by email'


follow by email




 Pada paparan seterusnya you all masukkan feed burner url jika telah ada url nya sebelum ini.Jika tiada blogger akan memasukkannya secara automatik. Akaun dengan feedburner juga akan tercipta secara automatik bila you all telah masukkan widget follow by email ini.


follow by email




 Lastly save widget you all.It's so simple and easy.Like please. ;)

KREDIT : TEKNIK BUAT BLOG

Photobucket

You Might Also Like

0 marshmallow komen