Tips Tingkatkan Traffik Blog

8:24 PTG



Assalamualaikum and salam 1 Malaysia... ;)




Sory lama dah tak update blog kesayangan i ni.Siyes dah bersemak blog pinky ni.!Alhamdulillah akhirnya blog ni mencapai lebih 100 follower setelah hampir 1 bulan setengah berblogging.Padahal waktu dulunya blog "Miss D'ya Marshmello" ni langsung tak dikenali.Okay,i taknak membebel.Today D'ya nak share tips cara2 nak tingkatkan traffik kat blog u all.Petua ni kebanyakan D'ya gunakan dan bagus tauu!Sekadar berkongsi terutamanya untuk new bloggers khasnya.Jom terjah !!





 Firstly nak tingkatkan traffic, korang mestilah rajin buat contest untuk blog u all.Contah macam blog kat atas ni menganjurkan "Contest Blog Paling Kawaii".
Secara tak langsung ramai yang mengejoinkan diri dan meningkatkan traffik blog u all.D'ya teringin jugak nak buat contest tapi takde kesempatan sebab tak cukup bajet nak sponsor hadiah..Heheehe.. ;)







 Apa kata kalau u all ade duit lebih u all buat la design t-shirt khas untuk follower korang atau untuk bloggers yang bertuah.Secara tak langsung traffik kat blog korang terus meningkat mendadak.Hehe. ;)





 Ha?Ini la taktik paling berkesan dalam dunia blog iaitu dengan cara 'blogwalking' iaitu u all pegi berjalan2 and singgah blog orang lain.Rase2 nya dah ramai yang tahu.Tapi pastikan waktu korang blogwalking blog orang lain,jangan la lupa tinggalka jejak kat shoutbox ke or komen sekali entry die okay..






 Petua ni sangat la mujarab iaitu bagi meningkatkan traffik blog korang.But kalau nak komen pon biarlah komen seikhlas hati.Jgn buat2 terpaksa sudah la.Lagipon teknik komen entri orang lain lagi berkesan berbanding u all tinggalkan jejak di shoutbox. ;)






 Ahahaha.Ni tips yang agak giler sikit la.Kalau u all nak mencuba pon apa salahnya kan!Janji rock.Okay,apa kata u all print screen blog korang atau header korang.And then korang tampalkan kat tempat public macam bustop,jamban ke,atau kat dinding sepanjang kaki lima.Haha,komfom tak sampai sehari traffik blog korang pasti meningkat.Tapi pastikan kertas nak ditampal tuh ade URL korang.Hehe.Tak percaya cuba lah sendiri..Heheh ;)





 Last sekali apa kata u all share semua entry dalam laman sosial like facebook,twitter and myspace.
Sekarang zaman moden.macam2 boleh buat untuk promote blog u all kan..and tag pada semua kawan untuk bace blog korang.Nak lagi bagus suroh dorang komen sekali entry yang dibaca.


Setakat ni saje tips yang D'ya boleh kongsikan bersama-

sama dan dijadikan tips untuk u all
yang baru terjun dalam
dunia blog..Kalau suke sila picit 'like' ea..and
u all ade pendapat ape2 tak pasal
nk tingkatkan traffik?
kalau ade komen okayyy.. ;)
Selamat mencuba.... =P




Photobucket

You Might Also Like

7 marshmallow komen