Tutorial gambar timbul beserta border

11:00 PTG

 Selamat Petang Malaysia! 



Hello..Hari ni D'ya godek-godek blog senior kite,
WanHazel and terjumpa pulak tutorial di mana gambar akan timbul apabila cursor menyentuh gambar seperti dalam dalam blog "D'ya Marshmello" ni.Cuba u all halakan cursor di mana picture.Gambar tersebut akan timbul beserta dengan border macam pic kat bawah ni..





Nampak tak border kat atas ni.Kalau berminat jom ikut tutorial ni..



 Firstly pergi ke DashboardDesignEdit HTML
   (tick expand template widget)


 And then u allz cari kod seperti di bawah ni..


/* Header


 Bila dah jumpa kod di atas,copy code di bawah ini dan pastekan di ATAS kod di Langkah 2..



/*------ IMAGE ANIMATION------*/img {filter:alpha(opacity=100);-webkit-transition-duration:.5s;} img:hover {filter: alpha(opacity=60); opacity: .6; -webkit-box-shadow: 0px 0px 20px #000000; -moz-box-shadow: 0px 0px 20px #000000; -webkit-border-top-right-radius:30; -webkit-border-top-left-radius:30; -webkit-border-bottom-right-radius:30; -webkit-border-bottom-left-radius:30;}img:hover {filter: alpha(opacity=60); opacity: .60; border: 1px solid#000000; border-radius: 50px; -moz-border-radius: 50px;}-moz-opacity:1.0;opacity:1.0;}img:hover {filter:alpha(opacity=80);-moz-opacity:0.80;opacity:.80;}u {text-decoration:underline;border-bottom: 2px dotted #ff0080;padding: 0px;}


 Kod warna korang boleh ubah mengikut citarasa blog u all..Preview dulu sebelum tekan save.Kalau dah jadi jgn lupe comment okay kat bawah.. ;) 


Selamat Mencuba ;)



Kredit : WanHazel


Photobucket

You Might Also Like

23 marshmallow komen