Cinta Ini Bukan Lagi Milik Kita Selamanya

3:34 PG


Hai semua kawan-kawan yang setia dan sudi singgah blog luahan hati d'ya ni.Mintak maaf sebab lambat update entri sebab i busy nak buat persediaan untuk examination.Huh,entri kali ni macam suspen jer.Pernah tak you all mendengar dan membaca kisah tentang pasangan kekasih yang terpisah bertahun lamanya, kemudian dorang ditakdirkan bertemu kembali.Wah,nampak best sangat.Bayangkan dah lama tak berjumpa.Mesti best kan.Malangnya, walau dalam tempoh perpisahan itu, mereka telah pun mempunyai pengganti.Maksud d'ya jodoh kedua-duanya tidak kuat lantas la berlakunya perpisahan..



Namun yang peliknya mereka bertemu semula dengan bekas kekasih terdahulu. Secara tak langsung lantas hati kembali terpaut kerana perasaan cinta,sayang dan rindu itu sebenarnya masih berbekas di hati.Maybe masing-masing mempunyai jodoh yang kuat.InsyaAllah,kalau kita rajin berdoa kepada tuhan,tuhan pasti menemukan dan menetapkan DIA sememangnya untuk kita.Chewah,jiwang karat pulak.Anyway,alangkah indahnya jika kita berjaya mendakap kembali cinta yang hilang.Dalam cinta ni,ada pelbagai jenis badai yang melanda.Yang penting ialah kesabaran kita dalam menempuh dugaan.Sebab d'ya sudah merasa semua ini seawal umur d'ya 15 tahun.Bayangkan bagaimana entah dugaan yang akan datang 10 tahun akan datang.Pokoknya,just tabah dan sabar kerana sabar itu kunci keimanan kita. :D


Apa pun biar pun sekuat mana badai melanda perasaan cinta,kasih dan sayang harus dipupuk agar ianya berkekalan hingga ke akhir hayat.D'ya tidak nafikan memang benar dalam cinta,kita pasti bakal dihujani ujian yang mampu menggugat perasaan dan hati kita sendiri.Kadang2 d'ya pernah merasa putus asa.Tapi kita sebagai manusia,mane boleh putus asa kan?Kan?Mari kita sama-sama merenung sejenak pepatah Inggeris ini untuk dijadikan pedoman.

"Life is worth living,there is love in pretty much everyones
life if you pay attention.And don't forget
to let those you love them and let them know often"

Ingat perkara ini,cinta terlalu unik untuk dimengertikan.Jika kamu sudah berada dalam cinta,secara automatiknya kamu akan tahu bagaimana hendak menghidupkan cinta itu.Maka,cinta itu benar milik kamu maka kamu pasti akan tahu cara bagaimana hendak mewarnai cinta itu.Jika berjaya mendakapnya, peliharalah ia sebaik mungkin.Kerana cinta juga antara anugerah dari tuhan yang terindah buat kita.................................... :D





Photobucket

You Might Also Like

0 marshmallow komen