Enjoy Apabila Menari

7:23 PG




Assalamualaikum semua adik-adik,kakak-kakak,abang,para pakcik makcik dan atuk nenek sekalian.Haha,jangan salah sangka pulak yea.Nama-nama di atas untuk umum tauu.Jangan touching2 tau.Nanti terus tak jadi comel.Kan susah?D'ya mintak maaf sebab lambat update entri.Busy lorh bulan ni terutamanya sebab d'ya busy membuat persiapan untuk pesembahan Hari Anugerah Cemerlang di sekolah d'ya pada sabtu depan,persiapan untuk camping di Sungai Congkak pada 29-30 April 2011.Itu belum tambah lagi busy dengan folio-folio yang bertimbun umpama KLCC mahu runtuh kedababoom!Tension betul d'ya tahun ni.Nak ditambahkan lagi kerja sekolah berlambak-lambak n nak prepare untuk exam pertengahan tahun.Mak ai,rasa d'ya busy dah mengalahkan Perdana Menteri ni.Tak boleh jadi ni.Hurmmm... :(



Maaf sangat-sangat sebab blog ni tergendala buat seketika.Harap-harap anda terhibur dengan cerita basi dalam blog yang tak seberapa ini.Eh,rasa dah lari dari topik asal ni.Ha,berbalik pada topik kita hari ini mengenai tarian.Yang kedua ialah tarian dan yang ketiga juga ialah tarian.Haiyaa,berapa manyak tarian maa.Ramai yang beranggapan tari-menari ni aktiviti paling gediks sekali.Betul ke?Hello,sori okay sesiapa yang beranggapan macam tuh sila ubah persepsi anda okay..


Pic di atas dipinjam sekejap.Pic ni pic tahun lepas waktu we all buat pesembahan untuk Hari Guru kot kalau tak silap.Hurm,entah la d'ya sendiri tak ingat la.Lagipun harapan cikgu agar semua pelajat terlibat dalam aktiviti kokurikulum untuk mendapat markah lebih.So,that mean senang la kalau you all nak memohon sekolah asrama ke,universiti or college dan seangkatan dengannya.Sekali saya ingin menegaskan di sini,TARIAN bukan untuk kitaorang nak mengediks tak tentu pasal.Sebabnya adalah seperti berikut :-


Menari bukan sahaja merupakan satu bentuk hiburan, tetapi juga satu bentuk senaman yang amat menyihatkan. Selain itu ia juga satu bentuk terapi yang merangsang minda.

 memberi banyak manfaat pada kesihatan seperti melancarkan perjalanan darah dan membolehkan lebih banyak oksigen diserap oleh tubuh
 membantu menyingkirkan lemak dan toksin serta membantu menurunkan kadar kolesterol dalam badan
 meningkatkan tenaga dan menjadikan diri lebih cergas
  merangsang minda 
  mengeratkan silaturahim


Entah la d'ya pon pelik kenapa ramai sangat yang anggap semua penari dilabel gediks.Tak ke korang terpikir sebenarnya aktiviti ini menyihatkan tubuh badan tauu.!Sesiapa yang sedang menjalani proses diet adalah digalakkan melakukan aktiviti tarian.So,point utamanya penari hanya gedik di pentas tapi di luaran sikap individu sudah tentu berlainan bukan?Tak bermaksud penari tu gedik time membuat pesembahan,di luarnya penari tu gediks jugak.Anyway, bergantung pada attitude sesorang la okay.



Jadi fikir-fikirkanlah sebelum nak mengata okay.Sory sebab d'ya emosi terlebih.Just nak memperbetulkan apa yang salah.Kalau d'ya ada tersalah cakap d'ya mintak maaf ye sbb d'ya hanya manusia biasa.Lastly apa lagi jom la sama-sama kita menyokong warisan budaya dan mewarisi seni warisan yang agung ini. :)


p/s: Picit like..Artikel yang berkaitan ialah..


Click di sini yea.   





Photobucket

You Might Also Like

3 marshmallow komen