Tutorial icon sebelah sidebar tittles

4:34 PG

Assalamualaikum...   
Sebelum itu mari kita mulakan sesi senyum bersama D'ya Marshmello. 


Hehe okay hari tu kita dah belajar tutorial sweet tooltips .Seterusnya kita juga sudah belajar tutorial follow and dashboard tumbrl button .Sekarang kita mahu belajar tutorial letak icon di sebelah tittles.Contohnya macam di blog d'ya sekarang.Nampak tak ada icon comel?



Cantik kan?Tapi fungsi ini boleh dibuat jika korang tak pakai background sidebar tittles.Kalau korang pakai memang tak kan menjadi fungsi ini.Tanpa banyak celoteh jom kita belajar sama-sama.


 Pergi ke dashboard > design > edit HTML


 Picit CTRL+F dan search code di bawah ini
]]></b:skin>

 Copy dan paste code di bawah ini ATAS ]]></b:skin>


.sidebar h2 {background:url(URL ICON ANDA);
background-repeat: no-repeat;background-position:left center;height:25px;margin:0;padding:10px 3px 0 30px;line-height:1.5em;text-transform:uppercase;letter-spacing:.2em;}



 Tulisan MERAH itu gantikan dengan icon comel pilihan kamu.Tapi kalau boleh jangan pilih icon yang besar-besar tau!Pilih yang comel2 tau.Ni d'ya ada bagi free icon comel untuk kamu.Kalau dah ambik rajinkan diri picit butang komen okayy.



 http://dl6.glitter-graphics.net/pub/1400/1400016ust5g3i4a0.gif

 http://dl6.glitter-graphics.net/pub/626/626656yo3nzqt8g8.gif

 http://dl6.glitter-graphics.net/pub/683/683156k6a7w9s3pn.gif 


p/s : kalau dah ambik komen okay.Selamat mencuba! :)


Photobucket

You Might Also Like

17 marshmallow komen