Tutorial post blockquote

9:37 PTG

Pagi-pagi dah hujan and dikala sejuk-sejuk ni tak tahu nak update entri apa.Jadi lebih baik d'ya buat tutor kan.Ya d'ya tahu you all pasti mencari tutor-tutor dari pelbagai sumber blog.Tak payah susah-susah,pergi je kat blog D'ya Marshmello,pelbagai tutorial dan tips telah disediakan.Jom mari kita mulakan.

 Tutorial post blockquote 

Nampak tak kotak-kotak comel di atas ditambahkan dengan background comel.Inilah dikatakan dengan blockquote.D'ya yakin pasti ramai dah tahu fungsi ni.Saja je baru terhegeh-hegeh nak buat tutorial.Khususnya yang baru terjun dalam dunia blogging. :) Jom mulakan.  


 Pergi ke dashboard  design  edit HTML


 Picit ctrl+f dan search code di bawah
.post blockquote {

 Copy dan paste code di bawah ini di BAWAH .post blockquote okay.
background: url(URL background);
border-top: 2px dashed #000000;
border-left: 2px dashed #000000;
border-right: 2px dashed #000000;
border-bottom: 2px dashed #000000;

 URL background boleh diambil daripada photobucket dan Glitter Graphics
 Tukarkan saiz 2px mengikut citarasa blog anda . :)
 Code colour #000000; dengan colour pilihan yang you all suka


 Boleh preview dan kalau menjadi save template yea dan picit butang komen.Kalau tak paham sila tanya di ruangan komen.Harap-harap tutor ini boleh membantu . :)




Photobucket

You Might Also Like

13 marshmallow komen