Tutorial cara pasang burung twitter terbang

3:13 PG






Huhu,salam 1Malaysia.Hari ni mood d'ya untuk blogwalking sambil-sambil minum coca-cola..Burrrrrr! Haha,eh tutorial lagi.Kali ini d'ya nak share tutorial cara nak pasang burung twitter terbang macam kat blog comel D'ya Marshmello ni? Opps! Comel ke?hehehe.Twitter adalah fungsi utk mempromosikan blog kita.Sebenarnya pelbagai widget twitter,plugin dan sebagainya yg boleh diletakkan dalam blog.Kali ini kita buat burung twitter bertebangan sambil mengembangkan kepak yang comel-comel gitu.. 


flying tweeter


Jom belajar sama-sama.Senang je tau!  

 Pergi design>Page elements>add gadget>HTML/javascript

 Masukkan kod di bawah ini

<script src="https://sites.google.com/site/teknikbuatblog/tbb/burungtwitter.js?attredirects=0&amp;d=1" type="text/javascript"></script><script type="text/javascript">
var twitterAccount = "username twitter anda";
var tweetThisText = " <data:blog.pageTitle/> ~ <data:blog.Url/> ";
tripleflapInit();
</script>


 Save dan siap! Gantikan perkataan bewarna merah dengan username twitter anda.Mudah jer kan? Save dan siap! Kini blog you all comel diterbangi burung-burung twitter.Suka tutorial ni?Cepat picit butang komen dan like please :)




Photobucket

You Might Also Like

16 marshmallow komen