Tutorial Letak SCM Music Player

7:51 PG


Tutorial kali ni ialah tutorial cara letak SCM Music Player macam D'ya Marshmello punya yang kat warna pink dekat bawah sekali.Tutorial kali ni di request oleh adik comel kita,Anis Natasya.Jadi d'ya nak penuhi permintaan dia untuk buatkan tutor ni.Let's start. ;)


 Mula-mula masuk link di sini okay :)

 Bila dah masuk tick colour yang awak suka. (Peringatan: jangan tekan DONE lagi)

 Lepas tu awak pergi ke Edit Playlist.Lihat contoh di bawah okay.


 Masukkan tajuk lagu dan URL lagu favourite awak.Cara-caranya ialah pergi ke http://youtube.com kemudian search lagu kegemaran kamu.Lepas tu copy URL lagu tersebut.Paham tak?


 Lepas dah copy,paste  di bahagian URL lagu.Kalau nak letak banyak lagu pon boley.Macam D'ya Marshmello punya.Siap ada playlist tau.hehe

 Okay,step seterusnya pergi ke Configure Settings.Ubah ikut di bawah :-

klik untuk jelas **

 Lepas dah ubah je,terus tekan DONE dan akan keluar code macam ni then terus copy okay.


 Copy code dan letakkan dalam blog.Macam biasa caranya amat mudah.Log in blogger>dashboard>design>add gadget>HTML/javascript dan paste okay

 Preview and done ! Komen and like sikit..




Photobucket

You Might Also Like

35 marshmallow komen