Isnin, 6 Jun 2011

Novel Cinta Ini Milik Kita

Assalamualaikum semua.Auchakk?Rindu sudah untuk kembali menulis entri terbaru.:face9:Sebelum ni d'ya asyik post pasal kisah hidup,tutorial blog dan tips-tips kehidupan je kan:sun:.Kali ni d'ya nak cerita sikit tentang novel yang paling hot di pasaran (ce cite,ce cite,haha,bahana filem Hantu Kak Limah balik rumah!).Ha, semalam kan d'ya hang out dengan mama kesayangan keluar pergi ke Wangsa Walk:lol.Lebih-lebih lagi time tu duit tengah masyuk.:face43:Almaklumlah hasil duit d'ya menang Contest Blog Saya Smart,dapat la hang out untuk menghilangkan stress setelah terbeban dengan buku-buku pelajaran.Hehe,hasil duit tu d'ya gunakan untuk beli baju,kasut tumit tinggi dan akseksori wanita di Black Queen:heart:.Destinasi utama pasti di Wangsa Walk Mall.Then d'ya terus pergi jalan-jalan dekat kedai buku Popular.:face9:


Wah,dalam kedai buku ni banyak giler novel cintan-cintun sampai mama nak marah ni.:lolAmboi,exam nak dekat cik adik oi.:w:Tapi apa salahnya cuti dua minggu ni nak release tension.Dalam banyak-banyak novel,i tak tahu napa i minat sangat dengan novel bertajuk "Cinta Ini Milik Kita".Banyak-banyak novel, novel ni la paling d'ya berkenan sangat-sangat :face15:.Terus d'ya ambik and bayar dekat kaunter.:sun:Semalam balik je rumah terus mengadap novel.Cerita dia best sangat la.D'ya tabik la kepada pengarang novel ni,Maisara Sofea:face23:.Dari novel tu juga,d'ya banyak belajar pengalaman hidup dan ketabahan untuk menghadapi kehidupan:face18:.Even baru setengah muka surat,rasa tak sabar untuk habiskan novel tu:r::r::86:


So,i rase you all patut baca novel ni:r:.Romantik sangat novel ni:heart7::heart7:.D'ya rasakan ni la first time d'ya jumpa novel cinta yang terbaik d'ya pernah baca.Dari susunan ayatnya,plot ceritanya penuh dengan suka dan duka sehingga menusuk kalbu. Chewaaah,:face23:tak percaya belilah cepat-cepat sebelum habis :70:.Rugi tak baca, memang syok habis.Jom preview sinopsis novel ini.:78:

"Cinta pertama cinta yang paling sukar untuk dilupakan. Meskipun berganti, tempat untuk cinta pertama itu sentiasa teratas dalam kamar hati. Apakah itu hanya ungkapan manis madah pujangga atau benar-benar terjadi bila hati sudah mencintai seseorang. Itulah yang terjadi bila Nur Maisara mula jatuh hati. Cinta anak-anak sekolah yang langsung tidak disangka akan menjadi cinta pertamanya membuatkan hatinya begitu setia menanti kehadiran lelaki yang bernama Mohd Ean Nazeerul tanpa menyedari lelaki itu sudah memiliki insan bernama Zamilla. Terpisah dalam jarak dan waktu yang lama membuatkan penantian Nur Maisara memudar. Kehadiran Ahmad Hazeeq mengisi ruang kosong Nur Maisara namun sepi hatinya tetap tak terubatkan. Namun kehadiran Ahmad Hazeeq jua tidak mampu dipandang sepi. Apakah yang terjadi bila pertemuan kembali tercipta antara Nur Maisara dan Mohd Ean Nazeerul setelah lima tahun terpisah. Apakah kasih Nur Maisara masih seperti dulu. Adakah Mohd Ean jua sebenarnya menyimpan perasaan yang sama terhadap Nur Maisara? Tegarkah Ahmad Hazeeq melepaskan insan yang bertamu di hatinya untuk lelaki lain. Relakah hatinya melihat insan yang dicintainya tersenyum bahagia sedangkan hatinya merintih pilu?"

 Dah baca dah:r::r:.So,korang digalakkan beli novel ni.:face23:Memang berbaloi and tak rugi duit pon kalau kita memanfaatkan duit untuk kebaikan kita bersama.Murah je harganya just cuma RM 19.90 je.Murah kan?.Memang berbaloi-baloi.:60:So,secara kesimpulannya,d'ya suka sangat baca novel ni :face2:.Untuk penggemar novel,apa tunggu lagi? 

p/s: jom tambahkan ilmu dengan membaca novel.  :face9:




Photobucket

11 komen bernas:

Cik Ezy berkata...

dh bace dh novel ni..
best!

D'ya Marshmello berkata...

@Cik Ezy

Best kan novel ni? Rase cam nak ulang balik jer..hehe

farhana berkata...

novel ni best sgt-2 ! hee

D'ya Marshmello berkata...

@farhana

hehe,betul tu..rasa macam nak ulang je balik baca novel ni.hehehe

RYANie berkata...

pengarang tu mak cik saya. name maisara sofea tu bukn nama sebenar. name sbenar pengarang..munirah mohamad. thanks korang..support 1st novel mak cik sy. lepas hbs berpantang nnt..die akan start wt cite baru..:P

Surati berkata...

yer ke best? mcm nak beli lah...sblm ni dah bnyak kali nampak buku ni tapi pandang sepi je....hehhe...

D'ya Marshmello berkata...

@RYANie

owh yeke, baru tahu.by the way novel ni paling best and termantoop! hehe

D'ya Marshmello berkata...

@Surati

best gila, awak try la beli, takkan rugi punya. ;)

dihwa berkata...

plik nye bila ada orang kata citer ni best. better korang kaji apa yang best sangat citer ni.

nayacorath berkata...

Halo Semua! :D
Yang pengen baca-baca novel gratis, mampir ke sini, ya! ;)
http://nayacorath.wordpress.com

Yusmahilda Yusuff berkata...

@D'ya Marshmellodah baca tak karya Melur Jelita,Awak Suka Saya Tak dgn I Love You Stupid.??kalau blm sy sarankan awak bc memang best sgt 2 novel tu bkn sekadar jln cerita percintaan yg awak dpt dlm novel tu tp jgk kisah kasih sayang.(^_^)

 

Designed by D'ya Marshmello

Lesen Creative Commons
karya ini dilesen dibawah satu Lesen Pengiktirafan 2.5 Malaysia Creative Commons.