Tutorial Link Hover

9:36 PTG

Wah,sekarang d'ya busy untuk penuhkan blog D'ya Marshmello dengan tutorial.Kali ni ada someone request tutor dengan d'ya.Wah,tak sangka ramai gak request tutorial.Yela,d'ya bukan sehebat blogger lain.InsyaAllah kalau ada ilmu d'ya akan kongsi bersama-sama you all.Tutor ni di request olah Nur Zahirah.Sebelum tu apa link hover,bila cursor anda menyentuh tajuk,ada corak-corak.Haha,eh betul ke?lihat contoh kat bawah.Jom start :)


:heart4: Mula-mula pergi ke dashboard>design>edit HTML

:heart4: Picit ctrl+F dan search code di bawah ni yea.
a:hover {
Kalau tak jumpa code tu,search code a:hover okay

:heart4: Kalau dah jumpa sila copy paste code di bawah ini di bawah code a:hover{
color:#FF6699; background:url(YOUR LINK HOVER CODE) ;background-repeat: repeat;text-decoration:none;}
 :heart4: Perkataan YOUR LINK HOVER tu gantikan dengan code link hover kegemaran korang



Jenis plain colour

Black
http://i293.photobucket.com/albums/mm62/happyy-stop/black-hover.gif

Pink

http://i293.photobucket.com/albums/mm62/happyy-stop/pinkhover-happyy-stop.gif

Blue

http://i293.photobucket.com/albums/mm62/happyy-stop/bluehover-happyy-stop.gif

Purple

http://i293.photobucket.com/albums/mm62/happyy-stop/purplehover-happyy-stop.gif

Limegreen

http://i293.photobucket.com/albums/mm62/happyy-stop/greenhover-happyy-stop.gif

Orange

http://i293.photobucket.com/albums/mm62/happyy-stop/orangehover-happyy-stop.gif

Pink&yellow

http://i293.photobucket.com/albums/mm62/happyy-stop/pnyhover-happyy-stop.gif

Rainbow

http://i293.photobucket.com/albums/mm62/happyy-stop/rainbowhover-happyy-stop.gif

Credits : happy-stop photobucket

Jenis animated


http://dl5.glitter-graphics.net/pub/590/590935ankbyj1xx4.gif

http://dl7.glitter-graphics.net/pub/474/474167l68h9nknqq.gif


http://dl6.glitter-graphics.net/pub/1097/1097706nsxl9flarn.gif


http://i20.photobucket.com/albums/b212/Ivory_Star/pixels/belloub1qtra5.gif


http://dl6.glitter-graphics.net/pub/683/683156k6a7w9s3pn.gif


http://dl2.glitter-graphics.net/pub/569/569782jafggqn5nu.gif


KREDIT : Anis Nutella



Photobucket

You Might Also Like

5 marshmallow komen