Tutorial Scroll Bar Berwarna

5:25 PG

Assalamualaikum.Hari ni d'ya nak buat tutor dan di request oleh someone,tapi maaf sangat-sangat.D'ya terlupa siapa nama dia.By the way,takpe kita akan teruskan tutor kita pada hari ni. (chewah,lagak macam cikgu lak)Tutorial ni amat menarik.Nampak tak scroll bar macam dekat blog D'ya Marshmello.Nak tukar? Jom buat dan jangan lupa komen tau :) :34:

:D Pergi ke dashboard>design>edit HTML>tick expand widget

:D Tekan ctrl+f dan seacrh code di bawah ini
]]></b:skin>
:D Dah jumpa ke belum? copy dekat bawah ini dan paste ATAS code ]]></b:skin> tadi.

::-webkit-scrollbar {
height:12px;
width: 12px;
background: 
#FF6699;
}
::-webkit-scrollbar-thumb {
background-color:
 #B2C0C6;
-moz-border-radius: 10px;
border-radius: 10px;
}


:D Yang bewarna BIRU tu untuk background scroll.Rujuk dekat sini k. 

:D Yang warna PURPLE tu untuk tu warna untuk scroll.Dah siap? Preview dan comment okay. :)

awak tolong vote saya dalam Pertandingan Blog Paling Kreatif 
Anjuran Selangor boleh?
Klik sini untuk vote. Mekaccehhh. :)


Photobucket

You Might Also Like

35 marshmallow komen