Perhimpunan Bersih Makin Hampir

8:43 PG


Assalamualaikum semua..
Hey dengar sana sini sibuk je pasal Perhimpunan Bersih yang akan berlangsung di Dataran Merdeka tidak kurang dari 24jam dari sekarang.Actually secara jujurnya D'ya tak ada la minat sangat bab-bab politik ni.Haha kadang-kadang memang tak ambik port langsung.


I don't like politics.Itulah kenyataan insan tuan empunya blog yang bernama D'ya Marshmello.So, jangan la tanya-tanya D'ya bab-bab politik.Memang hancur jawapannya.Kalau la bab-bab politik ni masuk dalam exam komfom fail punya.Perhimpunan Bersih ni membuatkan polis terpaksa mengadakan sekatan jalan di Dataran Merdeka secara tak langsung ia menaikkan kemarahan sesiapa sahaja.Bagi yang terpaksa kerja lebih masa, kesian kerana terpaksa tinggal anak bini dan suami.Aduhaaii, timbul pula rasa simpati.Semua orang jadi panic sehingga aku pon sibuk nak tahu gak even sebenarnya aku tak minat politik pon.Saja jaga tepi kain orang,last-last kain sendiri tak terjaga.






Sekarang ni Malaysia ni sentiasa 'panas' dengan isu politik.Sekarang kecoh pula Perhimpunan Bersih la, Perhimpunan Kotor la dan segala nama yang tak pernah aku dengar. (ecehh, dah kata tak minat politik kan?) Secara jujurnya, kalau D'ya ada pon, D'ya tak berminat pon nak terlibat dalam perhimpunan ni.Ini pendapat D'ya, anda apa lagi? Luahkan pendapat anda di ruangan komen. :) 

Mari majukan Negara tanpa sebarang perhimpunan!!


Photobucket

You Might Also Like

0 marshmallow komen