Tutorial Background Berbeza Bagi Setiap Page

4:12 PG


Cutenya patung Domokun ni membuatkan i jeles tau melihat you! Haaih,ape yang aku merepek ni.Hari ni D'ya nak post entry about tutorial je, sebab D'ya tak ade mood dan idea nak buat karangan panjang-panjang dalam Blog D'ya Marshmello ini.Boleh kan? Kan? Okay let's start tutor :P

 Pergi ke dashboard>design>edit HTML (*tick expand widgets*) dan search code di bawah ini dengan memicit ctrl+f.
</head>
  Dah jumpa?Copy code di bawah dan paste dekat ATAS code lgkah pertama

b:if cond='data:blog.url == &quot;PAGE URL&quot;'>
<style>
body {
background-image: url(URL BACKGROUND);background-position: center; background-repeat:repeat; background-attachment: fixed;
}
</style>
</b:if>

 Gantikan page URL dengan URL page yang awak inginkan dan URL background untuk background kesukaan anda.Nak free backgrounds kawaii sila pergi ke   sini .Mudah kan? Sila comment and like ;)


Photobucket

You Might Also Like

10 marshmallow komen