Penting Ke Paras Rupa Seseorang ?

12:58 PG


Topik kali ini membikinkan suspen dan kalau sendiri yang tanya sendiri la jawab.Itulah dinamakan syok sendiri.Hehehe hah agak-agak sapa boleh jawab soalan aku ni? Semua orang mengimpikan wajah yang kacak, muka yang cun melecun ala-ala Lisa Surihani, macho bagaikan Farid Kamil.Siapa tak nak dan bohong la kalau tak nak semua itu.Mari kita renungi kisah ini.


A: Nanti kan bila kau dah couple, kau nak GF macam mane? Apa taste kau? 

B: Mestilah nak awek-awek cun ,pandai masak, manja , dan yang pasti dia mestilah cute macam Selena Gomez dan bla bla bla bla...


*****************************************************************

C: weh,nanti kau dah kawen , laki macam mana kau nak pilih? Cube story sket ngan aku ni.Cer citer cer citer .

D: Kau macam tak tahu taste aku.Aku tak kisah sangat pasal rupa.Kalau dia tu tua pangkat macam atuk aku pun aku tak kesah asalkan aku akan pastikan aku pilih lelaki yang kaya and banyak duit, baik ,boleh bagi aku credit card supaya senang sket aku nak kebas duit die dan bla bla bla bla...



Ha, korang rasa-rasa la kan korang kategori tak dalam senarai di atas? Baik jujur, tak baik tipu tau.Nanti tuhan mara, ha baik korang jujur (ecehh, bajet nak marah ni).Tak kira pilih rupa dalam memilih pasangan atau blogger yang anda suka.Kalau ada orang tanya D'ya la kan, agak-agak nak tahu tak apa jawapan D'ya.Ermm, D'ya akan jawab macam ni :-

 tipulah kalau D'ya kata  D'ya tak pandang paras rupa.Walaupun tak hensem mamat tuh sekalipun, asalkan muka dia manis sket and boleh buat hati gua cair macam coklat.Hahahaha, asalkan dia baik, caring pon sudah memandai even laki tu tak hensem sebab perempuan boleh suka dengan dia kerana SIKAP dalam 1 minit jer. (ehh, memandai je aku buat statement ni) ;)

 Actually dengan sikap seseorang, perempuan pun boleh cair tau.Siapa yang tak nak boyfriend hensem ala-ala Farid Kamil dan girlfriend yang cute-cute yang ayu-ayu gitu.Memang lumrah manusia mahukan kesempurnaan dalam semua perkara.Memang sah-sah kau penipu la kalau ada orang bangkang statement D'ya kat atas ni.Mungkin itu bergantung pada rezeki masing-masing. Tapi jangan dilupa, itu just basic je yang penting HATI dan IMAN ;)

 Paras rupa mungkin juga penting sebab ingin mengelakkan mulut-mulut longkang berkata "eeeee, tengok muka awek dia tuh, dah la muka macam sampah, tak cun tak gojes macam muka aku ni.Entah-entah dia kene guna kot" .serius la mulut-mulut yang cakap macam itu mintak FLYING KICK free jela, hehehe.minta perhatian, free of charge okay ;)

 Mungkin juga la aku tak pandang sangat paras rupa ni asalkan hati aku terpikat dengan ciri-ciri yang ada dekat dia itupun sudah cukup.Asalkan hati aku terpikat, family pun restu.Kalau setakat paras rupa je lebih tapi mulut tahap longkang tak guna jugak.Memang sah-sah jauh dari calon-calon bakal SUAMI la gayanya. (ewahh, study tak habis dah pikir bakal suami eh kau ! ) hehehe :D

 Senang cerita dan tak payah susah-susah nak putar belitkan cerita macam filem Hindustan tuh, kebanyakan semua orang mengharapkan orang yang sempurna dalam hidup kita.Kecantikan dan Kehenseman merupakan bonus bagi kita dan bende tu tak valid sepanjang zaman.Semuanya bergantung pakej 'buy one free one' .Hahaha, dah macam barang kat supermarket pulak. ;)

Rupa penting ke tak penting? Yang penting hati mesti ikhlas baru la tengok rupa sebab 1st thing bila D'ya tengok lelaki ,D'ya akan pandang muka dulu dan seterusnya mengkaji sifat-sifat dia.Jangan muka je lebih tapi APA PON TAK BOLEH !! (wee~ rindu pulak kat kumpulan jambu).


untungnya ada orang sayang kann.. sob sob sobb..hurmm :(

Tapi kalau paras rupa kurang pon, pandai jaga hati aku pun takde hal la kalau nak jatuh hati pun.Janji dia boleh terima diri kita seadanya.Sebenarnya susah nak dapatkan pasangan yang betul-betul kita idamkan.Lagi-lagi zaman sekarang lagi la, macam-macam hal boleh jadi.So, kesimpulannya kalau dah dapat pasangan yang sesuai walau dia tak macam yang kita idamkan just bersyukur jela.Jangan la nak demand sangat , muka diri sendiri sendiri dah tengok kat cermin ke belum ? pikir-pikirkanlahhh ;)

NOTA KAKI :-

** senang takde boyfrenz, takdelah nak expose sangat pasal dia dalam story ni, k bye dan selamat beramal . 



Photobucket

You Might Also Like

23 marshmallow komen