Elak Bestfriend Bertukar Menjadi BOYFRIEND

4:03 PG

Follow c u t e s e c r e t s for more cute photos ♥

Mood untuk menghapdet blog semakin hambar oleh kerana examination makin hampir.Doakan kejayaan D'ya, hope sangat lepas ini D'ya dapat lihat mak and ayah D'ya tersenyum bila melihat result D'ya.Amiinn,mudah-mudahan. Hari ini seharian mengadap buku, asal tension mesti ngadap laptop.Bila la mahu belajar consistent ni?Okay, tujuan D'ya hapdet entri kali ini ialah nak bagi tips dekat you all dan secara langsung nak elakkan bestfriend bertukar menjadi boyfriend dan sebaliknya.You all pernah tak rasa situasi macam ni? Of course pernah kan, sebab dah memang lumrah manusia suka dengan satu sama lain even orang yang kiter kenal tu bestfriend kiter? 


Tak salah kalau nak bersahabat dengan lelaki.Malah at the same time, persahabatan berlainan jantina lebih serasi dan akrab berbanding yang sama jantina.But dunia zaman sekarang merisaukan ramai orang because persahabatan berbeza jantina ini risiko mengarahkan perhubungan ke alam percintaan adalah sangat besar.OMG, serius la D'ya tak nak rasa macam ini. Kalau boleh nak kawan ramai baru bestt, taknak campur aduk alam percintaan dengan bestfriend.Bak pepatah melayu, 'berkawan biarlah seribu,bercinta biarlah satu' .Eceeehh, so you guys berhati-hati la okay.Jangan bimbang sekiranya you all tahu control perasaan, insyaAllah hati kita tak akan mudah beralih arah.Itu la yang cuba D'ya praktikkan dalam kehidupan seharian D'ya sekarang, so minta-minta dijauhkan la.Nak tahu tips elak bestfriend bertukar jadi boyfriend? Let's check it out!

Follow c u t e s e c r e t s for more cute photos ♥

 Firstly dengan sesiapa someone yang kiter kenal tu berkawan dan rapat dengan orang lain, kita mestilah terima dengan hati terbuka.Dan kiter mesti pegang satu je dalam hidup kita, dalam persahabatan tidak ada istilah jeles, cemburu bagai okay.Tapi susahnya kalau dah suka kat someone, but pandai-pandai la cover dan elakkan semua perkara tu lagi-lagi kalau si dia dah ada girlfriend, memang jauh api dari panggang.Hahaha

 Then, perkara yang perlu kita practise in our life is dalam kehidupan kita perlulah simpan sedikit hal peribadi.Bukan semua perkara kan kite boleh kongsi cerita.?Betul tak?Ada yang patut disimpan agar dia tak merasakan diri dia terpenting dalam hidup kita.Jangan sampai dia merasakan dia lebih mengenali diri kiter lebih dari kekasihnya sendiri sudahh, memang cari azab la.

 Luaskan persahabatan dengan sesiapa saje tak kira kaum ape ke, bangsa apa ke.Kiter kan 1Malaysia right? So, tak manis dipandang kalau kiter just tumpu pada seorang kawan jer, so kalau terlebih tumpu dengan dia sorang je, tak ke semua tu boleh bertukar perasaan cintan-cintun.Hahaha (tipu je, padahal tak ada pengalaman punnn..)

 Hormatilah hak masing-masing.Janganlah kau ikut suka hati kau je.So, maksud di sini berikan ruang untuk rakan n diri kita.Janganlah terlalu desak someone tu terus 24jam macam belangkas untuk terus bersama kita kerana dalam sebuah persahabatan mestilah saling hormat-menghormati rite? Setuju takkkkk..?

 Yang ini sentiasa D'ya pegang dalam hidup D'ya.Macam mama D'ya selalu cakap, buatlah pilihan dengan sebaik-baiknya dan buatlah keputusan mengikut naluri masing-masing.Bukan main hentam kromo je, apa salahnya dalam persahabatan kiter memberi nasihat dan cadangan.So kira persahabatan juga perlukan give and take, bukan bercinta je tauu! Dan paling penting sekiranya kiter relakan orang lain tentukan hidup kiter, so that mean secara tak langsung kiter telah memberi ruang hati pada orang lain menerima kiter lebih dari seorang sahabat? Right?


So, rasanya ni je kot tips yang D'ya nak kasi berdasarkan pengalaman diri D'ya   sendiri. Kadang-kadang dalam kehidupan seharian, kiter perlulah control perasaan kita.Jangan terlalu mudah sangat bermain dengan perasaan lebih-lebih lagi dalam usia yang muda.So, ingatlah dalam dunia ni terlalu banyak permainan dunia dan tanpa kita sedari ia akan merosakkan kiter jika kite tak pandai mengawalnya.

Salam sayang, D'ya Marshmello :)




You Might Also Like

4 marshmallow komen