Tutorial Post Divider (Freebies)

12:21 PG

Ramai juga yang tanya macam mane eh nak letak divider yang lawa-lawa di bawah post.Kali ini D'ya akan buat tutorial post divider.Sila lihat gambar di bawah kalau still tak paham lagi.Actually rasanya ramai yang dah tahu kot tentang fungsi ini.Fungsi ini hanya untuk template blogger sahaja.Jom try dan mari mulakan :)


 Pergi ke blogger >> dashboard >> design >> edit HTML

 Cari code di bawah dengan menggunakan ctrl+f okay
.post {

 So, kalau dah jumpa you all akan jumpa code yang lebih kurang sama macam code di bawah ini.Maksudnya, lain template lainlah jenis codenya.
.post {
margin:.9em 0 1.5em;  
border-bottom:5px solid $bordercolor;
}

 Apa yang perlu you all buat ialah, buang semua code tuh dan gantikan dengan code di bawah ini.
.post { 
background: url(URL DIVIDER);
background-repeat: no-repeat;
background-position: bottom center;
margin:.5em 0 1.5em;
padding-bottom:5.5em;
}

 Gantikan URL DIVIDER dengan gambar divider kamu.Okay, alang-alang menyeluk pekasam tu, D'ya nak bagi freebies divider sekali la.But credit me, penat tau D'ya cari divider ini.Harap-harap you all suka la okay.


http://dl2.glitter-graphics.net/pub/432/432022s1vheyatjs.gif

 
http://dl9.glitter-graphics.net/pub/989/989369nkhwxrd6yq.gif

 http://dl.glitter-graphics.net/pub/926/926601do9y3g7tff.gif

 
http://3.bp.blogspot.com/-DVdLEHgGXRw/TbOt8WyceSI/AAAAAAAABiw/-CHuOzeCy5c/s1600/Cookie400.gif

 
http://dl8.glitter-graphics.net/pub/813/813478rg683lbrjw.gif

 
http://applepine.chu.jp/line/sen/star300.gif

 http://applepine.chu.jp/line/sen/flower300.gif

 
http://dl10.glitter-graphics.net/pub/1269/1269500lteboezixl.gif

 
http://dl5.glitter-graphics.net/pub/1822/1822975b27kradt3b.gif

 
http://dl8.glitter-graphics.net/pub/412/412208bc1lq89h1q.gif

Comel kan? Pilih je yang mana satu kamu suka okay.Kalau still lagi tak berkenan boleh jer pilih di SINI .Semoga berjaya :)

p/s: psttt! suka? jom tekan like laju-laju.ngehehehe


 

You Might Also Like

15 marshmallow komen