Mangsa Fesyen Ala-Ala Lady Gaga

5:23 PG

gambar ini takde kaitan ponn! hehehe

Rindunya aku dengan blog ini.Rasanya dah lama kot tak membebel macam nenek kebayan atau dipendekkan cerita membebel sehingga mendapat gelaran penceramah yang tak bertauliah. Hehehe, lagipun tanpa disedari aku digelar makcik potpet oleh membe aku even aku nampak pendiam, malu-malu kucing gitu. Hahaha, apa yang aku mengarut ni? Okay now kita nak bincang sedikit tentang perempuan yang menjadi mangsa fesyen atau lebih dikenali sebagai fashion victim .

mangsa fesyen yang tidak cukup kain. opps ! Sorii, mak tak sengaja. hehe :P

Perempuan ini sinonim dengan fesyen.Tanpa fesyen siapa la perempuan, tanpa perempuan siapa la fesyen.Hehehe (aihh, apehal gaya aku bercakap macam nak tulis karangan bahasa melayu jer). Kalau tak berfesyen karang dikatakan tak up-to date la, ketinggalan zaman purba la dan macam-macam jenis jawapan aku dengar termasuk la aku tak terkecuali nak berpesyen hehehe.But jangan la kolot sangat pemikiran tu, fesyen zaman dulu la yang menjadi ikutan budak zaman sekarang tauu, contoh macam fesyen vintage.Memang sweet la gituu.

car, couple, cute, engagement, engagement shoot, forest
auwww, so sweett la dear ;)
Korang tahu tak sebenarnya bukan mudah nak jadi perempuan, lagi-lagi bab baju memang cerewet habis dan aku tak terkecuali dalam statement di atas, heheh sebab selalunya kalau nak hang out ngan famili, aku la satu-satunya anak perempuan yang mengambil masa beberapa jam hanya untuk touch up muka depan cermin.Kesiann kan kadang-kadang ayah aku terpaksa menunggu anak daranya yang sorang ni beberapa jam hehehe (hehehe, memang kesian kalau sape yang jadi suami aku, haahaha). Tapi please la wahai gadis-gadis comel sekalian, jangan la kau tu bergaya tak kena tempat.Tak payah jadi fashion disaster, geli kot aku tengok.Si pemangsa tu tukang designer yang menjadi mangsa adalah si pemakai.Lebih kesian kan bila si pemakai jadi badut tak diundang, ehehehe.


Sorry to say la, bukan nak kata diri ini perfect.Tapi why not kita sebagai saudara sesama islam menegur antara satu sama lain.Nobody's perfect in this world even orang tu cantik, kacak, nampak sempurna luar dalam tapi at least sifat sempurna memang tak akan ada jika diri kita still bergelar hamba Allah (chewahhh, dah mula dah tazkirah aku, panjang lebar lak tuu.hehe) .

blonde, gaga, girl, lady gaga, pretty
woiiit, ada jugak eyh gaya rambut ribbon macam ni ? - lady gaga -
Sekarang ini ramai perempuan berfesyen memakai tudung tapi pakai seluar legging, macam tu adakah dikira sudah sepenuhnya menutup aurat? Serius aku geli, sorry to say la. Lagipun legging tu tak berapa nak sesuai la dengan pemakaian bertudung. Kalau aku kan, aku lebih suka pakai legging kat rumah, baru lah best tido dengan penuh gaya, hehehe. Tapi kalau peha tu dah macam ayam drumstick, ada hati nak pakai legging tayang segala lemak, protein dan sebagainya then over sangat dengan pashmina, tali pinggang vogue2 gitu. Aduhaiii, nak ke kamu jadi mangsa fesyen ? errrr..


Moral of the story tak salah kalau nak berfesyen tapi biarlah berpada-pada dan pandai nak mix and match pakaian yang sesuai.Takkan la nak keluar pergi shopping mall pakai baju tidur, dengan gaya rambut yang selekeh! So weird, hahaaha tak pasal-pasal tentu kau jadi perhatian dalam shopping mall tu kan?
p/s: suka post ini? sila like dan comment sampai lebam , heeeeehehe. 


You Might Also Like

6 marshmallow komen