Cuti-Cuti Malaysia | Melaka Bandaraya Bersejarah

11:23 PG

Salam 1 Malaysia ;p


Wah terasa dah macam sebulan tak update blog.Kengkawan semua apa khabar? Terima kasih Dya ucapkan kepada yang sudi singgah selalu and drop comment dekat blog picisan ini.I appreciate it! Maaf sebab Dya tak dapat balas semua komen and blogwalking korang, insyaAllah kalau free Dya akan try singgah korang balik okayy ;)


Actually aku baru je balik bercuti Melaka! Yahhoo bangga kejap.Bandaraya bersejarah woi siapa tak kenal negeri Melaka right? grr kalau nak diceritakn sejarah Melaka dekat sni memang takkan habis.Apa kata korang bukak balik buku teks sejarah form 1 sampai form 3? Haha memang penat tak terkata but happy sebab sambil bcuti kita boleh belajar something yang baru.


First2 sampai kat sana of corse Kota A'Famosa menjadi tarikan.Mat salleh pun ramai tau kat sana.Hensem grr *lari topic.Selain tu banyak lagi tempat yang menarik kat Melaka ni, kene terjah la.Ada homestay, Menara Taming Sari, Zoo Melaka, River Cruise Melaka dan macam-macam.Part yang paling best bila pergi River Cruise Melaka, naik boat terutama pada waktu malam.







permandangan waktu malam, cantik kannn?


Serius cantik kalau pergi dekat River Cruise Melaka lagi-lagi waktu malam.Dengan permandangan yang dihiasi lampu-lampu bergemerlapan *hiperbolanya ayat ;p .Tak caya korang cer try pergi sini.Kalau sesiapa dah pernah pegi diam-diam jela.Ni nak promote sape yang tak pernah pergi lagi kat sini hehehehe.Memang tak rugi.Bayaran murah saja, ticket untuk kanak-kanak 7-12 tahun ialah RM5 dan dewasa RM10.Tapi memang puas la pergi sini.Round-round satu bandar Melaka sambil tengok-tengok lampu, tenang je pikiran lol x)


Destinasi kedua ialah A'Famosa.Tapi frust kejap bila tak dapat naik Taming Sari huhu.Ramai orang yang serbu, last-last ayah cakap "Tak payah la naik Taming Sari, gayat pulak tengok, lagipun ramai sangat orang". grrr geram kejap, cakap jela ayah takut naik Taming Sari kankan, saje je bagi alasan lettew? Gayat woo haha.Ada berani?



sekali imbas, macam piring UFO plak hahaha ;p 


Then kami jenjalan pergi shopping dekat Mahkota Parade.Mall ni memang terbaik, macam dekat Midvalley jugak la.Ada parkson dan macam-macam la.Korang terjah sendiri okay.Part paling best time kami satu family karoeke dekat In Box Karoeke.Kalau tak silap dekat second floor berdekatan dengan area cinema.Dua jam melalak tak tentu pasal, kata ayah ..........


" Ala, sekali sekala nak hilangkan tension "


Cuti-cuti Malaysia di Melaka memang syiook habes! But part paling bengang time check in hotel punyalah payah.Bayangkan dok dalam kete pusing-pusing cari hotel sume dah penuh.Oh lupe, Merry Christmas kan? Patut la orang ramai je hehe.Bayangkan dari pukul 2ptg sampai pukul 6ptg pusing-pusing cari hotel, suma dah kene booking.Sadis betul, last-last alhamdulillah dapat jugak hotel.Moral of the story ~ Lain kali booking hotel awal-awal *ayat perli haha. Jom layan gambar ;p











aku - mama - adik ~ comel tak kami ?uwekk *ayatmintak pelempang







khusyuk tengok adik aku karaoke nieh huhuhu



pic candid - kuang asam punya adik snap pic ni ;(



pose manja depan car park. haha car park pun jadi la ;p


Sebenarnya banyak lagi gambar nak masuk, bukan nak show off ye.Tapi memandangkan dah pukul 3pagi aku menaip post ni, katil pun sudah panggil suruh tido.So setakat ni jela gambar untuk tatapan semua, harap korang enjoy read this post.Okay mahu tido lalalalala gudnite ;)

p/s : thanks sudi dengar saya membebel.Suka? Sudi-sudi like & comment ;p


Photobucket

You Might Also Like

5 marshmallow komen