Homesick Gara-Gara Duduk Asrama

9:47 PTG


Bagus jugak kan dapat cuti seminggu? Dapat jugak merasa update blog hehe. Oh ya by the way bagi yang sudi singgah sini and drop your comment, i appreciate it! Bagi yang singgah sini tapi aku tak dapat jejak korang balik, insyaAllah aku akan try blogwalking.aMaaf kalau ada yang terkurang dalam blog ini, i'm not famous blogger.Maklumlah, budak baru belajar grr T_______T


Hari ini tajuk agak menggugat jiwa visitor lain right? Mesti ada yang mulut-mulut jahat tahap longkang akan cakap "alaaa, anak manja lettew sampai homesick duduk asrama, mengada-ngada betul!".Tak kisah la sebab maybe ni first time right, lama-lama nanti biasa la ye dak? So nak imbas balik memori time first-first ayah hantar masuk asrama.



sekolahhku, syurgaaku damn!

Hambek kau tersegam indah sekolah baruku iaitu SM Teknik Gombak 2012.Hai SM Teknik Gombak, please be nice to me! Sebelum aku gerak pagi tu, malam tu aku dah siap-siap kemas barang.Habis semua barang la aku angkut, dari baldi, colgate, syampu and mandian wangi ala-ala princess gitu.Pagi tu time nak berpisah dengan mama, aku tak rasa pun nak nangis.Konon control macho cun la kan kihkih3.


Then kalau nak diikutkan dalam surat tawaran tu, kene lapor diri sebelum pukul 9 pagi.Lepas tu macam biasa ada ucapan dari Guru PK Hal Ehwal Murid.Kemudian ada sesi pembahagian asrama dan class.Dekat sini aku mohon bidang Kejuruteraan Awam? why? Sebab aku minat dalam bidang ni, konon besar-besar nanti nak jadi enggineer KONONnya larh! Lepas dapat asrama, aku stay dalam dorm.Time tu aku sensorang je, mama tak ikut.


So aku la orang paling pendiam dalam dorm tu.Peraturan sekolah tu, jangan cakap la kan.Dah nama sekolah berasrama? Lagi ketat berbanding sekolah biasa la.Mula-mula tu memang susah nak sesuaikan diri lagi-lagi kalau korang jadi pendiam dekat sini.So kena rajin-rajinkan diri tu bertegur antara satu sama lain ye dak?


p/s: harap-harap bila aku dok asrama ni, banyak pengalaman dapat aku kutip! Yang penting aku dapat mendisiplinkan diri aku yang tak seberapa nak disiplin ni *perliiii >.<


Photobucket

You Might Also Like

0 marshmallow komen