Pelikkah Lelaki Membaca Novel?

2:03 PG


Dscn1392_large

salah ke laki membaca novel ?


Selalu kan perempuan je dikaitkan dengan novel right? Rasanya majoriti benda yang ada dalam dunia ni dikaitkan dengan perempuan? Ishh tak paham aku, kalau boleh semua perkara dorang nak libatkan.Pernah dengar tajuk blog atau paper bertajuk "Perempuan & Shopping Tak Dapat Dipisahkan".Aikk? Asyik-asyik perempuan, untungkan jadi perempuan? lol ;p


Bohonglah kalau gegurl tak suka baca novel? Lagi-lagi novel jiwang, alahaii sampai kena tadah air mata dalam mangkuk.Biasalah, perempuan ni emosi sikit.Kekadang bila aku baca novel, aku terbayangkan aku yang jadi watak/heroin dalam novel tuh.Alalala sweetnya? Konon berangan la, tak dapat jadi pelakon, berangan pun takde halnya hik3.Nak baca novel tak kira tempat, dalam tandas pun bolehh hehe.Lelaki dan Novel? Pelikkah? 


Pelikkah laki membaca novel? Maybe sesetengah merasa pelik kot atau nak taknak je baca novel sebab takut digelar 'jiwang' oleh kengkawan.Aku respect giler bila lelaki baca novel, automatik dia akan lebih caring dengan awek dia.Opss? Tak percaya, ini kajian okayy.Penulis novel ni kebanyakkan perempuan, so automatik lelaki ni akan paham isi hati perempuan melalui novel yang dia baca.By the way kekadang layan novel lagi syok tau dari layan movie.So kalau tanya aku, jangan tanya la bape banyak buah novel, siap buat koleksi lagi.Lelaki ni maybe sebab kekangan masa, so that dia malas nak layan novel-novel ni lagi-lagi yang tebal nuhh.Mak ai, jenuh nak habiskan satu episod. T___T




"Imagination is more important than knowledge".Aku suka dengar quotes ni.Why? Kata-kata ni banyak makna if kita betul-betul paham quotes ni.Yes girl memang suka baca novel sebab salah satunya dorang dapat berimaginasi dan menghayati watak-watak yang ada dalam novel tu.So jangan pelik la kalau korang tengok perempuan ni nangis tersedu-sedan right? 


So lelaki yang baca novel ni, dia akan lebih paham perasaan perempuan.Serius tak tipu, so guys nak pikat hati perempuan, cepat-cepat ye beli novel satu lori kihkihkih2.And one more, jangan korang tak tahu dengan novel, korang boleh aplikasi dekat paper karangan SPM korang.So persoalannya, pelikkah lelaki membaca novel? Jawapan korang ?

A. Tersangat pelik, macam pondan je aku tengok huhu.
B. Pelik kot! Sebab novel ni perempuan je selalu baca.
C. Tak pelik sebab kita akan banyak belajar macam2 karakter dlm novel tu.


p/s: walau apa pun genre, bukankan membaca itu budaya kita ye dak?


Photobucket



You Might Also Like

4 marshmallow komen