Puas Dapat Edit Header Blog Sendiri

6:58 PG


Assalamulaikum w.b.t


Yeshh akhirnya niat nak pasang header baru akhirnya tercapai.Jenuh jugak nak cari masa yang sesuai semata-mata nak edit header blog punya pasal.First-first pernah pasang niat nak ambik designer yang pandai design header untuk blog kesayangan i ni but bila pikir balik lebih baik edit sendiri right? Sebab kita akan dapat kepuasan bila dapat lihat hasilnya! Sori manyak-manyak if tak cantik, bukan apa sebab saya tidak kreatif seperti anda semua ;) Lihatlah header picisan ku yang tak sebarapa ni ecehhhhh ;p

.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.




Proses make-up header baru ni mengambil masa kira-kira satu jam setengah? Lama kan? Of corse la kita nak buat dengan teliti, takkan serabai-serabai kot. So dalam header ni dya gabungkan gambar d'ya sendiri.So nak nampak macam kindergarten sikit, bubuh bunga-bunga macam dekat taman.So harap-harap header baru ni taklah menyemakkan mata korang ;) 


Ramai juga yang bertanya, aku ada bukak ke perkhidmatan tempah header? Entahla, aku belum berpengalaman lagi kot dalam bab-bab edit ni, masih banyak lagi kene belajar.Sori if tak cantik.Aku edit header ni menggunakan 3 software iaitu Photoshop CS5, Photoscape dan Gimp2..


p/s : pendapat korang? Sesuai tak header ni? Sudi-sudi komen ;p


Photobucket

You Might Also Like

4 marshmallow komen