Tak Sangka Dapat Tawaran Ke SMT Gombak

2:01 PG


surat tawaran ke SM Teknik Gombak

Assalamualaikum semua.Alhamdulillah, murah rezeki tahun ni.Tak sangka aku dapat tawaran ke SM Teknik Gombak.Yela agak terkejut la jugak sebab tak pernah-pernah dapat tawaran.Maklumlah, result PMR takdela segempak result orang lain, tapi tak sangka la boleh dapat T___________T


Actually sebelum result keluar, aku ada memohon secara online.Kalau tak silap dua sekolah kot aku mohon iaitu SBP dan sekolah Teknik.grrr nampak sangat keTAMAKkan aku di situ ahhaha ;p Tapi nasib aku malang, sebab permohonan aku secara online tak berjaya, kawan aku yang dapat result baik pun tak dapat.Sedih memang sedih, nak buat acamne kan.


Then ayah dengan baik hatinya pergi buat rayuan.Datang sekolah tu and isi borang terus.Perkara yang bermain dalam pikiran aku time tu, "Alaa, komfom tak dapat punya.Ramai lagi result lagi bagus dari aku.Takpela, cuba nasib".Memang tak pernah kesah pun sebab aku pikir memang aku takkan dapat tawaran ke situ.Then hari bila entah, pihak sekola Teknik sms ayah aku dan akhirnya aku mendapat tawaran ke SM Teknik Gombak, aliran Kejuruteraan Awam.


Alhamdulillah, yang penting jangan putus asa.Before that, ada tak sesiapa kat sini sekolah yang sama dengan aku? Kalau ada, bagitahu kat ruangan komen eh.hehe akhirnya aku dapat melihat kedua ibu bapa ku tersenyum bangga.Paling syiok time nak mintak tanda tangan pertukaran sekolah dari guru class & guru subject lain T_______T


Cikgu : Wah, kamu nak pindah sekolah ke? Pindah mana?
Aku   : A'ah, alhamdulillah cikgu.Rezeki saya.Dekat SM Teknik Gombak.
Cikgu : Kamu amik aliran apa? (sambil tersenyum)
Aku   : Aliran kejuruteraan awam cikgu.Cikgu doakan saya eh.Heee


bed, bedroom, cute, dorm, flowers, girly

kan best dapat katil asrama macam ni? lena tidoq, zZZZzzzZzZ


Rasa macam tak sedia nak tinggalkan kawan-kawan, parents.Hmm tahulah anak manja.Padan muka kau la lepas ni.Lepas ni kena basuh baju sendiri.Jangan nak duduk bawah ketiak mak je.Hahaha, nak jugak rasa berdikari ni.Grr, jangan homesick sudah..heheh T_____T


Bye SMK Desa Tun Hussein Onn,
Hye SM Teknik Gombak ;)
Please be nice to me..Wish me luck in SPM 2013 <3


p/s : korang ada pengalaman duduk asrama? Share2 la ye.Bak kata pepatah, sharing is caring.Ye dakk ?

Photobucket

You Might Also Like

8 marshmallow komen