Chemistry! Thanks for being nice !

12:49 PG


5i8q_large

Alhamdulillah syukur pada tuhan akhirnya aku bjaya jugak mengharungi exam selama 2minggu.Fuhhh, berpeluh-peluh jawab exam.Nak kata senang, karang dicop terlebih pandai.Nak cakap susah, nnti orang ingat yang kite ni langsung tak stdy or senang cakap lgsung tak buat preparation? Act, soalan mid-term kali ni betul-2 mencabar, soalan die standard SPM woohh.Yela, mmg la standard SPM kan, takkan still standard PMR lagi? Adehh.


Nak bercerita tentang exam yg Dya hdapi baru-2 ni, boleh tahan la.Just aku kantoi waktu exam Physics.Bukan kantoi sbb meniru ke hape, tpi kantoi sbb tak dapat jwb.Frust menonggeng tahu? Banyak jugak soalan aku tinggal.Dah menjadi ragam bgi student, ade yang bawak formula, note dalam class.Conteng-conteng dekat tangan.But CHEMISTRY, thanks for being nice! Sayang subjek Chemist ketad-ketad.


Nak kata aku minat chemist, takdela sgt.But Chemist lagi senang dri Physics.Dah puas aku tanamkan minat utk subjek Fizik, tapi minat tu takdela seminat aku thadap subjek chemist.Ecehhh, untuk pengetahuan korang, time exam hari tu aku ade tgerak nak buat latihan dkt dalam satu buku latihan ni.Latihan berkaitan emprical formula and experiment about magnesium n crucible lid.First-first tuhh kan rasa tergerak "ehh, apesal aku tergerak nak buat soalan ni eh?".


Bila bukak je paper exam, rase nak jerit satu dunia! Last-last soalan yang aku buat dlm buku latihan tu keluar sejibik, maaf pembetulan sebijik-bijik.Pergh, mana mahu lompat time tuh.Jalan pengiraan, gmbar rajah, soalan pun sebijik-bijik.So conclusion yg dapat aku buat, mesti cikgu skola malas nk pkir buat soalan, so die pun amek bulat-bulat n kopipes soalan dalam buku tuhh.Alahaiii, tak pasal-pasal soalan tu sy boleh jawab? Acamne ni cikgu?


Hope exam mid-term kali ni berbaloi-2 dgn usaha yang aku dh lakukan.Even preparation tu mcm tak sempat je nk buat lagi-2 student asrama.Lepas ni nak struggle betol-betol, taknak main-main dah.Taknak fesbuk, taknak berbelog. *highlight : cakap je lebih buatnya tak, hehehiiiii.Nanti bila dah besar dpt kerja bagus-bagus, D'ya nak beli rumah utk parents Dya, bawak dorang pergi luar negara jenjalan, nak balas jasa mak n ayah.Bestnya! Wait for me dear mama n papa :) Satu hari anakmu ini pasti membalas jasamu even jasa seorang ibu dan ayah tak bisa dibalas ;(


p/s : selalu frust bila tak dapat hepikan mom n dad.InsyaAllah, i will do.Thanks sudi membaca.Salam sayang, D'ya Marshmello.

You Might Also Like

1 marshmallow komen