Khamis, 7 Jun 2012

Camping Jambori Remaja Muslim Nasional Malaysia Kali Ke-3 2012


Assalamualaikum dan salam sejahtera.In The Name of Allah The Most Gracious and The Most Merciful.


Rasanya dah lama tak tempek gambar muka seposen dalam blog picisan yang tak seberapa ni.Yup baru-baru ni aku nak berkongsi pengalaman.Orang kata setiap gambar ada ceritanya kan? Rasa berbaloi bila dapat pujuk ayah untuk aku meng'join'kan diri untuk pegi camping spanjang cuti sekola 2minggu ni.Takdela rasanya terperap kat rumah je kan.? Hai banyaknya celoteh kau D'ya.hikhik ==


Okay-2 dya please serius n buat muke sehabis cunn *ehh tetibe je.Actually aku minat giler dengan aktiviti lasak-lasak ni.Jangan ingat prempuan tak reti masuk hutan tau.Baru-baru ni Kelab Remaja Ikatan Muslim Malaysia telah mgadakan Jambori  Remaja Muslim Nasional (JIRIM 3.0) bertempat di Kem Sri Raudhah, Gombak pada 1-3 Jun 2012.Okay la tuuuu 3 hari 2 malam kan.Macam-macam aktiviti ade kat sana, serba-serbi best la.Contohnya macam jungle trekking, survival, malam kesenian Islam, explorance, kawad kaki, muhasabah diri dan paling best night walk. :) jom layan gambar ==



muka boring ke baannnng? haha



ni abg shako merangkap ketua komanden kem.hensem tak beliau? HAHA





yang ni paling best.explorance kat tepi sungai. lalalalala


bukan senang nak redah sungai.jelesssss tak? haha



time jungle trekking.Syok gile di samping menikmati alam ciptaan tuhan.



time ni kiteorang survival.sembelih ayam dan panggang dlm hutan.









solat dalam hutan :)








Kalau ikut hati nak tempek banyak-2 gambar tapi memandangkan line internet mengalahkan siput babi, so terpaksa la daku lupakan ecehhh HAHA.Serius kem ni best gila even sangat la memenatkan.Balik je terus rasa nk demam and the best moment is balik dalam keadaan tangan terluka, kaki melecet n sakit-2 badannn.Aisshhh, nama pun camping kan?


p/s : waaaaaaah..Ahad ni dah balik asrama dan Isnin ni bakal mdapat result exam mid-year.Dupdapdupdap berdebar rasenya.Thanks sudi membaca.Salam sayang, D'ya Marshmello <3


1 komen bernas:

Key Arshad berkata...

Kalut amek pic org, pic sdiri xdak yer dya? hehe. Gud Luck, Moga dpt result yg tbaik isnin ni :)

 

Designed by D'ya Marshmello

Lesen Creative Commons
karya ini dilesen dibawah satu Lesen Pengiktirafan 2.5 Malaysia Creative Commons.