It’s time to be happy again

3:45 PG


       cute, happiness, happy, sky, text

Brsyukurlah tatkala kite mdpt ujian, krana itu tndanya Allah mgasihi kite. Tsnyumlah di saat ujian menimpa dirimu, you're the chosen one ♥


Assalamualaikum dan salam sejahtera.Waaah lama sudah tak menjenguk blog kesayangan stelah 2 minggu terperap di asrama.Lagi-lagi dgn program 5S yang sungguh menguji iman dan kesabaranku.Apa boleh buat daaaaaa? Balik rumah, dgn rasa penat tidak thingga mbuatkan aku lena.Aku sedar dari lena yang pnjang, rupa-rupanya dah hmpir maghrib.Mak ai, lamanya aku tido? hmmm


Aku bangun dengan semena-mena aku tersedar dari lamunan.Baru ku sedar bahawa memang Allah sengaja menemukan kita dengan orang yang salah supaya kita sedar, bahawa ALLAH YANG MAHA PEMURAH DAN PENYAYANG, kerana mengingatkan kita bahawa dia bukanlah pilihan yang hebat untuk kita dan kehidupan kita di masa hadapan.


* Memang Allah sengaja menemukan kita dengan orang yang salah supaya kita dapat menjadi penilai yang baik.


* Memang Allah sengaja menemukan kita dengan orang yang salah supaya kita sedar, bahawa kita hanyalah makhluk yang sentiasa mengharapkan pertolongan Allah.

* Memang Allah sengaja menemukan kita dengan orang yang salah supaya kita dapat KASIH SAYANG YANG TERBAIK, KHAS UNTUK DIRI KITA.


* Memang Allah sengaja menemukan kita dengan orang yang salah supaya kita dapat mengutip pengalaman yang tidak semua orang berpeluang untuk mengalaminya.


* Memang Allah sengaja menemukan kita dengan orang yang salah supaya kita menjadi MANUSIA yang HEBAT JIWANYA.


* Memang Allah sengaja menemukan kita dengan orang yang salah supaya kita lebih faham bahawa CINTA yang TERBAIK HANYA ADA BERSAMA ALLAH.


* Memang Allah sengaja menemukan kita dengan orang yang salah supaya kita LEBIH MENGENALI KEHIDUPAN YANG TIDAK SELAMANYA p/s : it's time to be happy again :) Salam Sayang, D'ya Marshmello 


You Might Also Like

3 marshmallow komen

Popular Posts

Like us on Facebook

Flickr Images

Instagram

Subscribe