Ramadhan Al-Mubarak 2012

7:23 PG




Selamat menyambut Ramadhan al-Mubarak :)


Pejam celik pejam celik sudah tibanya umat Islam menyambut hari yang paling ditunggu-tunggu iaitu bulan Ramadhan yang mulia dan penuh dgn kberkatan. The best moment bagi student asrama, tiap-tiap minggu boleh balik.Mahu rase nak melompat.Terlebih eksited la pulak, sampaikan dah tak perasan esok nak puasaaa. yeaaaaaaaah :)


Bila bulan puasa nak dekat, pikiran aku mengimbau kembali kenangan puase masa kecik-kecik dulu.Alahaaaaai, time tu zaman cinonet.Senang cerita zaman budak tak matang lagi haha.Part paling takkan lupa time curi-curi makan n minum dalam bilik air.Nakal jugak aku ni ye? Bila ingat balik rasa kelakar pun ada.Well sempena puasa pada esok hari dgn rasminya kami student asrama berjaya menghabiskan stok makanan di pantry.Kira ala-ala pesta makanan jugak la.Lagi-lagi stok maggi, habis dikebas.Yelaaa, esok puasa dah takleh makan dah kan?


Apa-apa pun semoga ibadat kita di bulan Ramadhan meningkat dari tahun sebelumnya.Puasa bukn skadar puasa mulut je, tatasusila juga perlu dijaga.Yang penting banyakkan amalan and lagi bagus amalkan membaca Al-Quran dan qiyamulail serta merebut malam Lailatul Qadar :) InsyaAllah, kepada semua pembaca setia blog D'ya Marshmello, hopefully korang teruskan membaca.Thanks sudi membaca, i appreciate it.Selamat berpuasa <3


You Might Also Like

0 marshmallow komen