Marshmello - Tak Kenal Maka Tak Cinta

2:19 PG


     chocolate, delicious, dessert, marshmallow


Memang benar kata orang 'tak kenal maka tak cinta, tak cinta maka tak sayang' hahaha.Ececece yes untuk post kali ini dya nak share about marshmello pulak.Geram pulak tgok marshmello warna warni ni.Comel saaaaangat.Yes, saya addicted with marshmello salut coklat.Tapi sometimes susah nak cari marshmello ni.Lagi-lagi kat luar bandar.Rase dia lembut and sedap sangat sampai menjilat jari tau.Actually kalau beli dekat luar satu batang marshmello ni lebih kurang dalam RM2.50.Bagi yang belum pernah rase korang wajib try. 


Marshmello ni bukan setakat untuk makan-makan je, untuk jamuan or open house boleh.Untuk wedding pun boley.Untuk jimat korang boleh jugak try resepi marshmello ni.Buat sendiri kan lagi senang then bole la melantak depan TV haha. 



Comel kan marshmello ni? Aku tersangat obses dengan marshmello ni lagi-lagi celup coklat.Slurrrrp tapi pastikan marshmello tu halal tau.Korang boleh try panaskan coklat bagi cair then cucukkan marshmello tu guna batang lidi.Then curahkan coklat cair tu atas marshmello tu macam dekat gmbar bawah ni.Nak lagi sedap bole la tambah sikit kacang hazel ke, or anything la.Ikut la kreativiti masing-masing.Lagi sedap campur dengan buah strawberi.Errk macam ruangan resipi la pulak.Okay siap untuk dihidang :)

chocolate, delicious, food, marshmallow

Bagi yang nak try resepi homemade marshmello ni boleh la try search dekat google okay.Try sekali mesti rasa nak lagi.Erk ada gaya macam promoter tak? HAHA :) Anyway setakat di sini sahaja.Have a nice day.Salam Sayang, D'ya Marshmello :3



You Might Also Like

0 marshmallow komen