Ragam Menjelang Final Exam

3:48 PG


explore, ???????, exam, exams

Assalamualaikum dan salam sejahtera.Rasenya dah berkurun lama tak update blog.Maklumlah busy dengan final exam.InsyaAllah, tinggal lagi dua paper je belum selesai lagi iaitu paper Physics and Civil Engineering.Dua-dua killer subject pulak tuh.Dan macam-2 ragam la menjelang exam.Tak terkecuali aku.


Seminggu sebelum final exam aku pergi Kem Perdana Peringkat Kebangsaan KRS dkt Sg. Congkak.Bayangkan seminggu tu la kiteorg yg pegi kem tu lgsg tak revision.Ingat2 lupe je.Time tu hanya tawakal je mampu.Lagi2 subject addmaths and chemistry.Tu la susah kalau dpt org aktif semacam hoho.Lagipun dya dah janji dgn parents time form 4 ni je nak aktif, tahun depan insyaAllah focus balik.


Aku jenis tak suka menghafal tapi suka mengira.Nak kata addmath gempak tu takdela jugak.Lagi-lagi bila nak amik paper sejarah.Adooo punyelah bnyak fakta nak kene hafal.Nak tak nak terpaksa la jugak.Dan tak mustahil la baru jawab paper sejarah 10 soalan dah terlentok atas meja.Acamno ni? Haha paling tak boleh blah boleh lagi dgr mp3 time jawab exam sejarah.Oleh sbb aku tak pkai jam, jln pnyelesaian die aku bwk hp msuk skali dlm pencil case time jawab exam semata-mata nk tgok masa.Haaaaa teruk betol la dya2.


           behaviour, class, depression, exam, funny


Tu belum masuk lagi tido satu jam.Lepas satu jam barulah jawab paper. hoho.and yang paling penting mjelang je exam jgn stress2 nanti ilmu tak masuk.Tak kisah la korang nakal macam mne pun, janji jadilah jujur time jawab exam tu.Toksah la meniru ke ape *okay, padahal aku pun buat hee.InsyaAllah, kalau kite usaha sikit kejayaan pasti milik kita dan hanya doa dan tawakal mnjadi pengiring kite.Yang membezakannya hnya rajin dan malas je.InsyaAllah, Allah akan bagi ganjaran kalau kita rajin berusaha :) Salam sayang, D'ya Marshmello.



You Might Also Like

0 marshmallow komen