Berfesyen Walaupun Bertudung

5:26 PG



Fashion dan gadis dua elemen yang tak dapat dipisahkan. Kenapa? Tipulah perempuan tak minat fashion even dia seorg yg bersederhana. Perempuan ni sukakan benda yg comel-2, yang cantik-2. Itu semua lumrah. Dan sebenarnya the conclusion is bertudung tidak mghalang kita untuk berfesyen but at the sama time aurat perlulah dititikberatkan. Bertudung tapi pakai baju lengan pendek? Apakah itu? 


Nowadays ramai fashionista yg sgt lawa and nmpak cool bila bertudung. Yes, for your info dulu sy free hair. Start tahun ni alhamdulillah pintu hati terbuka utk bertudung. Ceh. Mama pernah nasihat "anak mak ni lagi manis kalau bertudung. Kan bagus kalau tutup rambut tu?" Haha lebih kurang la ayat die. So start situ slow-2 pakai tudung. Alhamdulillah syukur. Walau mula-mula tu kekok lagi2 nak pakai shawl bagai apatah lagi nak pakai skirt labuh. Start situ mula mengodek youtube, beli majalah dan macam2 la. But itu bukan penghalang right?


I love blocking fashion. Now tersangat jeles bila tengok fashionista pakai maxi dress, skirt labuh, pashmina with wedges shoes. Omg! So cute, but persoalannya baju branded vs uptown? Which one? Kalau sy depends on bajet. Nak pakai baju branded sampai harga RM600+ mana mampu oo. Ceh, actually sy prefer baju dekat uptown sebab harga and kualiti pun lebih kurang dgn baju yg ada brand. Yg penting selesa and kualiti.



*comelnyaaaaaaa looked like barbie doll 



*i love this skirt.


Actually saya lebih sukakan fashion yg simple, tak serabut and ala-ala korean but dalam masa yang sama mix match baju and tudung. Nampak simple tapi gergeous. Fesyen vintage pun nampak cool jugak. Contohnya macam fesyen retro atau old school. So bertudung bukanlah penghalang untuk berfesyen. Asalkan menutup aurat. Salam sayang, XOXO :*

p/s : on my way kumpul nak duit nak beli maxi dress and skirt labuh :)



You Might Also Like

5 marshmallow komen