Percutian Ke Bukit Gambang Resort City

7:25 PTG


Assalamualaikum.Dah lama rasanya tak update blog.Almost two months jugak la.Punyalah pemalas nak update. Baru-baru ni kita orang satu family bercuti dekat Bukit Gambang Resort City or dikenali sebagai Gambang Waterpark.First-first ayah plan nak bercuti ni last minute.Hari ni plan hari ini jugak pergi. Punyalah kelam kabut nak packing barang time tu. Bantai jela bawak apa yang patut bawak. Firstyly ayah give us two choices either Sunway Lagoon or Bukit Gambang Waterpark. Then aku pandai2 decide nak pergi Bukit Gambang dengan alasan Sunway Lagoon tu dekat so anytime boleh pergi.



before gerak snap duluu picture dgn adik. Location : kereta. Muehehe


Perjalanan dari Kuala Lumpur ke Kuantan ni mengambil masa kira-kira dua jam.Lama jugakla nak sampai.So kesempatan itu kita orang dua beradik bukak radio pasang lagu & nyanyi kuat-kuat.Nampak sangat bosan kan? And finally we safely arrived at Bukit Gambang Resort City dan kami menetap di hotel Caribbean Bay yg terletak berdekatan dengan resort.












Kitaorang punya trip time bercuti ni 2hari 1malam je sebab keesokannya mama dah kerja. So first day after check in hotel and lets sleep.Hehehe. Sejuukk aircond dia mengalahkan dekat Cameron Highlands. Penginapan di sini totally murah dan berpatutan. Untuk pakej family 4orang dalam RM4++ sehari. Murah la kan? Hotel ni ada dua bilik and setiap bilik ada dua katil single yang besar & toilet.Ada ruang tamu beserta dapur.Untuk breakfast pun tak perlu risau sebab dekat sini free breakfast untuk 4orang.Keesokan harinya kitaorang pergi resort naik tram.Only RM2 per person.














Yang paling best dekat sini dekat bahagian kids playground *perasan diri ni muda. Hee dekat sini pun disediakan swimming pool. Kalau bab-bab makan tu biasalah harga standard price dekat waterpark.Overall okayla bercuti dekat sini.Sesuai untuk seisi keluarga.Eceh macam promoter pulak.Hmm tetapi kalau ada kelebihan mestilah ada yang kurang right? Kalau boleh tambahkan lagi menu breakfast, perkhidmatan wifi di hotel and others facilities. Mesti ramai yang tertarik untuk berkunjung ke sini.


p/s : Totally percutian kali ini memuaskan. Untuk maklumat lanjut korang boleh pergi ke website Bukit Gambang Resort City. Klik di SINI .Salam sayang, D'ya Marshmello 




You Might Also Like

1 marshmallow komen