Obsesi Barang-Barang Comel Di Daiso

9:57 PTG


Assalamualaikum..



Aku bukanlah jenis orang yang suka berbelanja hebat. Malah bukan juga seorang yang gila shopping lagi-lagi di tempat sesak. Window shopping adalah satu kemestian. Tak kisah la kalau masuk butik just nak cuci-cuci mata, then keluar tanpa beli satu barang pun. Well inilah life perempuan. Sebelum nak decide beli barang sifat cerewet tu HARUS ada hoho. Sometimes promoter tu pelik sebab aku just belek2 tak smpai dua minit then keluar macam tu je. Dalam hati berkata "lantak la kau nak cakap apa pun" *evil laugh


Namun aku mempunyai obsesi yang tiada tolok bandingnya dengan barang-barang comel. Especially korean and japan product. Ohmyyy tersangatlah obses sampai tak hengat dunia. So no wonder la aku tak kisah berbelanja just nak beli barang2 comel. Walaupun barang-barang comel ni langsung tak praktikal dalam life aku, yang penting setiap kali singgah ke Daiso (selama 2jam) aku rasa puas. Apa itu Daiso? I think ramai dah tahu kedai ni. Daiso merupakan sebuah kedai barangan keluar Jepun/Japan dengan harga RM5  untuk setiap produk. Barang2 dia memang comel la uollss


Selain Daiso, Etude House and Watsons mrupakan tempat yang menjadi pilihan dan kegilaan gadis-gadis di luar sana. You could even get colourful USB cable for Iphone, Samsung n others, Hello Kitty stuff, sticker and others. Kenapa perlu cari yang mahal-mahal sedangkan di outlet Daiso you just only have to spend RM5 per each item. Berbaloi-baloi bagi aku sebab kualiti dia sangatlah bagus. Let's go!



Cleansing cream yang sangat berkesan menghaluskan kulit. Charcoal mask (no. 2) untuk hilangkan whitehead n blackhead




Mulitipurpose box / gift box for those yang suka kumpul. Comel kaaaaaaaan?
acah-acah gadis jepun bila memakai sock ni. Hoho
Comelnyaaaaaaaaaaaa

only RM5 per item. Shopping puas-puas sampai tak hengat dunia!


Perempuan mana yang tak sukakan kecantikan, kecomelan, keanggunan dan yang seangkatan dengannya? Barang2 dekat Daiso ni sangalah kawaii. Yes i admit it aku tersangatlah obses dengan barang2 comel ni walaupun takde function pun. Baru aku sedar aku ada perangai yang pelik. Be different from others la orang kata. Tak kisah la macam mana pun, aku cuba nasihatkan diri ni supaya tak membazir. Control yourself D'yaa. 

Thanks for reading this entry!

You Might Also Like

2 marshmallow komen