Happy Birthday Mama Tersayang!

5:33 PG



Assalamualaikum & hai semua.

Maaf maaf semua kerana lewat mengupdate blog disebabkan busy. Maklumlah student asrama memang macamni. Trial SPM is ending and SPM will coming! May Allah ease everything. Yang paling menyeramkan trial untuk subject addmaths sangatlah susah. Soalan dia taraf soalan mrsm. Its okay its not to late right? Tak terlambat untuk aku ucapkan 'Happy Belated Birthday' mama yg ke-37 tahun! Semoga panjang umur dan dimurahkan rezeki amin aminn. Moga hidupmu diberkati. Nasib menyebelahi aku. Nasib baik time birthday mama tu tepat-tepat tarikh aku cuti balik dari asrama. Bersyukur gila. Kalau tak dapat la nak celebrate sesama.


Aku buat-buat lupa yang hari tu birthday mak aku. Saja nak buat suprise. Tepat malam pukul 12.00 pada 13 Sept 2013, bertemankan buku aku pun terus call mak dengan berbekalkan kredit seringgit lebih. "Harap-harap lepas la nak wish ni", getus hati kecilku.


Me : Hello Assalamualaikum ma? Sihat? Buat apa ni? Dah makan? Kenapa tak tido lagi ni? *kemain banyak soalannya haihh

Mama : Yaa anak ma. Ma sihat je alhamdulillah. Dah makan dah. Buat apa ni, study ke? *memandangkan aku dekat asrama

Me: Maaaaaaaaaaa! Terus nyanyi dalam bilik prep. Mata-mata mula tumpu kepadaku. "Maaa dengar ni, Happy Birthday to youu, happy birthday to you, Happy Birthday to mama, Happy birthday to you! Selamat hari lahir! Semoga panjang umur!"

Mama : Terima kasih anak ma *terharu




You know what i'm feel right now? Sangatlah terharu bila dapat wish dengan orang yang kita sayang. Balik asrama tu terus rancang dengan ayah beli cake dekat Jusco Aeon Wangsa Maju. Sweet moments comes from bad idea. Time tu mula rancang dengan ayah konon2 nak prank mama. Hahaha okay ini sumpah lawak. Sorry ma sebab terlebih nakal. Lepas balik kerja tu terus call mama and ajak pergi pasar malam. Motif? Sebab taknak kantoi yang kiteorang dah belikan dia cake & prepare dinner.Perbualan antara aku dan ayah :-


Me : Abah? Dya ajak ma pergi pasar malam kejap. Cakap dekat adik, sebelum kiteorang masuk rumah padam semua lampu then abah terus keluar bilik bawak cake dengan lilin sekali okay?

Abah : Yayaya, okay no hal. Jangan lama sangat dekat pasar malam tu.

Me : Haa iyee okay!




Then agenda bawak mama pergi pasar malam bermula sementara ayah n adik sibuk siapkan semua. The moments is sempatlah belikan mama satu tudung warna peach guna duit sendiri. Hopefully mama suka. Then lepastu kiteorang naikla tangga. Aku punyalah rasa nak gelak tapi tahan je sebab tak sabar tengok mama kena prank. Bila bukak je pintu rumah...........

Mama : Eh kenapa gelap ni? Tak ada elektrik ke?

Me : *terus buka lampu ruang tamu. Ayah keluar dengan adik dari bilik then kiteorang nyanyi lagu 'Happy Birthday' ramai-ramai. Seronok sangat bila dapat tgk orang yang kita sayang tersenyum gembira. Alhamdulillah. 





Love you mom <3


Eeee acah-acah comel lettew





Like mother like daughter. We support Arsenal. hahaha






p/s : Even sambutan tak besar-besaran, alhamdulillah semuanya berjalan dgn lancar. Setakat ini sahaja cerita saya. Thanks sebab sudi membaca XD



You Might Also Like

1 marshmallow komen