Apa itu Preloved?

6:46 PG



64f3c6e642e9b5724b77ef0dabe285e6.png



Hi semua!


   Sekarang ni trend di mana semua jual brg preloved. Artis pun ada join tau cthnya mcm Lisa Surihani, Hanis Zalikha (keknis). Apa itu preloved? Even scara umumnya ramai yang dah tahu apa itu preloved hiks. Preloved bermaksud if kita direct translation "pernah disayangi" or erti kata lain barang yg pernah kita sayangi. Erti kata lain preloved ini ibarat bundle di mana baju terpakai or maybe baju yang kita beli tapi tak pernah pakai and tiba2 rasa nak letgo dengan harga lagi murahhh.....



    Tak semestinya barang preloved ni tak elok condition dia. Contohnya bagi yg nak cari preloved branded bag Bonita. For exampe i beli bag Bonita ni dalam price RM200+ and still in good condition and pakai skali dua. Prempuan biasalah kan pakai sekali dua pastu tak pakai dh. Dari semak simpan dalam wadrobe baik letgo kan? Then letgo dengan price lagi murah contohnya RM90. Haaaa di situ kita dapat berjimat. Barang brand sama tp harga lagi murah dri harga butik gituuuuuu.




     Okay sudah paham konsep preloved? Lets shopping! Save your money! Buy more, pay less! Baru-baru ni Dya ada bukak online shopping di mana saya sudah mula berjinak2 dalam dunia preloved. Bagi yg ada Instagram, boleh follow saya di ig @prelovedbydya .Antara barang2 yang nak diletgo :-







Preloved Stripes Top. WORN TWICE. Size M. Material Cotton. Condition 8/10. Price RM30 exclude postage




Baju Kurung With Floral Design Skirt (NEW). Material : Chiffon. RM64 exclude postage. #NAVYBLUE sold out!






Batwing Top. Material : Lycra. NEVER WORN. RM10. Condition 9/10 like new top!





Kemeja Kotak2 Kecil. Free size fit until M. Condition 9/10. Price RM15






Stripes Baggy Shirt. Material Cotton Wool. Free size fit until L. Condition 9/10. Price RM10 exclude postage





Totebag London. Besar boleh isi brg mcm2. Condition 9/10. No defect. Rm15





Jubah Preloved. WORN ONCE. Condition 9/10. Brand : First Lady. Price RM25





Baju kurung moden (NEW)! Clearance stock from boutique. Size 42 (free sie fit until L). Condition tiptop 10/10. Price RM30 exclude postage






close up!





Denim Handbag with Functional zip. Condition 9/10. Price RM25




close up!




Baju Kemeja. Material : Cotton Satin. WORN ONCE. Condition 9/10. Price RM20 exclude postage



Tshirt. NEVER WORN. Brand : Scarlet. Condition 10/10. Size S. Price RM8 exclude postage




Korean Longsleeves. Material Cotton. NEVER WORN. Size S. NEW! Letgo RM20




Close up!



Tudung bawal. Material : Cotton Satin. Colour Dusty Pink (pastel). NEVER WORN. Bidang 50' tak silap. Rm10 exclude postage




Top with Jacket (melekat skali). Material : Cotton. Price RM15. TAK PERNAH PAKAI. Letgo murah2 RM10



2 in 1 singlet with outer. Condition 9/10. WORN TWICE. Free size fit until M. Price Rm20 exclude postage





Preloved Denim Jacket. WORN TWICE. Free size fit until M. Condition 9/10. Price RM35 exclude postage




close up!



Longsleeve blouse. Free size fit until M. Material : Cotton. Cantik, corak English cotton. Condition tiptop 10/10. Price RM28




Setakat itu sahaja, kalau ada apa2 sis updated ya! Yang berminat nak beli preloved, boleh whatsapp 0172275846. Thankyou!


You Might Also Like

0 marshmallow komen