Running Event : Colour Me Run 2015, Pulau Melaka

11:39 PTG








    Finally dapat join Colour Me Run 2015 di Pulau Melaka. Colour Me Run ni sebenarnya charity event untuk mangsa banjir. Quite famous event every year. Tapi untuk kali ni just lari 5km. Kitaorg ingat 5km tu jauh la. Rupanya pusing-pusing dah smpai finish line (acacah atlet). Registration kena bayar RM55 individual termasuk Colour Me Run Official Event Tshirt, sunglasses, wristband, 1 packet coloured powder at the finish line, unlimited photo printing. 


      Bagi aku event RM55 tu mahal bagi student cam aku, tapi tak salah join charity event? Sambil lari sambil menderma gitu. Duit boleh cari, experience? So, disebabkan event ni hari sabtu so jumaat malam kitaorg gerak dari JB-Melaka. Sampai Melaka Sentral dalam pkul 1 pagi. Then kitaorg lepak mamak sampai pkul 3 pagi. Overnight sebab taknak check in hotel. Backpacking gituu haha. Lagipun kalau check in hotel bazir je sebab check out pkul 5 pagi. Berapa jam je kot. Then kitaorg 'short nap' dekat kerusi dekat luar huhuhu. Actually baru tahu venue tukar dari Utem ke Pulau Melaka. Flag off around 8.30am. Yg best sebab dapat main kaler2 ni. Layan gambar, so here we go!



before start lari




















*goodies bag*






4 of us













Such amazing memories in 2015. Lepas habis event kitaorang singgah jalan2 area Melaka. First and last running event dalam 2015 lol. InsyaAllah, start aktif outdoor balik 2016. Maybe nak try half/full marathon? Fitness pun kelaut haha. Nampak sgt malas update blog. Event 2015 tapi tahun 2016 baru update. Kbye



You Might Also Like

0 marshmallow komen